У листопаді рівень інвестицій в нерухомість Києва склав 27 млн. 700 тис. дол. США

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м.Київ) Олени Бібєрової, протягом листопада 2018 року обсяг інвестицій в нерухомість Києва склав еквівалент 27 млн. 700 тис. дол. США, що на 1% більше, ніж в жовтні.

Сегмент до 50 тис. дол. в листопаді зайняв частку 42% від загальної кількості операцій. У цій категорії купувалися в основному 1-2-кімнатні квартири, найбільше в Деснянському, Дніпровському, Дарницькому, Оболонському районах столиці. Угоди з квартирами склали 100%.

Найбюджетнішим об'єктом, проданим в листопаді, стало місце в паркінгу на вул. Антоновича, його продали за 16 тис. дол. Серед квартир найдешевшою стала 1-кімнатна квартира площею 34 кв.м на вул. Милославській (Деснянський р-н), яку придбали за 19 тис. дол.

За 30 тис. дол. продана 1-кімнатна квартира за адресою: вул. Касіяна (Голосіївський р-н) площею 34 кв.м.
Також в даній категорії можна було придбати 1-кімнатну квартиру площею 42 кв.м по вул. Григоренко (Дарницький р-н), за ціною 50 тис. дол.

У сегменті від 50 до 100 тис. дол. проведено 34% операцій. Тут переважають 2-3-кімнатні квартири в Печерському, Шевченківському районах Києва. Основний попит припав на квартири. Заявок на покупку об'єктів нежитлового фонду було багато, але угоди в листопаді поки не проводилися.

За 50 тис. 500 дол. була продана 3-кімнатна квартира на вул. Генерала Жмаченка (Дніпровський р-н) площею 67 кв.м.

У вищій частині сегмента можна було вибрати, наприклад, 3-кімнатну квартиру площею 92 кв.м по вул. Урлівській (Дарницький р-н) за 71 тис. дол. З бюджетом в 100 тис. дол., можна було купити 1-кімнатну квартиру площею 45 кв.м на вул. Академіка Філотова (Печерський р-н).

Цінова категорія від 100 до 250 тис. дол. за підсумками листопада склала 21%. Фаворитами даної категорії були об'єкти в Печерському та Голосіївському районах. Угоди з будинками і об'єктами нежитлового фонду – поодинокі. Основну частку в структурі операцій зайняли квартири.

У листопаді купили будинок площею 320 кв.м в Василькові за 129 тис. дол.

У даній категорії придбана, наприклад, 2-кімнатна квартира на вул. Богдана Хмельницького (Шевченківський р-н) площею 78 кв.м і вартістю 101 тис. дол., 3-кімнатна квартира на вул. Микільсько-Слобідській (Дніпровський р-н) площею 150 кв.м за 160 тис. дол.

З бюджетом в 247 тис. дол. в листопаді можна було купити 4-кімнатну квартиру площею 188 кв.м на вул. Дмитрівській (Шевченківський р-н).

Серед проданих об'єктів нежитлового фонду в листопаді можна згадати приміщення під магазин на вул. Воздвиженській (Подільський р-н). Об'єкт площею 78 кв. м купили за 240 тис. дол.

Офісне приміщення площею 60 кв.м на вул. Госпітальній (Печерський р-н) придбали за 160 тис. дол.

Цінова категорія від 250 тис. дол. в листопаді представлена ​​3% від загального обсягу угод. У даній ціновій категорії угоди були в основному квартирами. Угоди з об'єктами нежитлового фонду та будинками – поодинокі.

В даному ціновому сегменті можна було купити будинок площею 250 кв.м в Бучі за 300 тис. дол. Офісна будівля, площею 2500 кв. м в Святошинському районі придбали за 900 тис. дол.

За 265 тис. дол. в листопаді купили 3-кімнатну квартиру площею 115 кв.м на вул. Кудряшова.

На вул. Грушевського купили квартиру, площею 300 кв. м за 900 тис. дол. Це найдорожчий житловий об'єкт, придбаний в листопаді.

«У листопаді продовжилася тенденція активного попиту на квартири в нових будинках в різних районах міста. Також зріс інтерес до найбільш доступного житла, в листопаді частка операцій з об'єктами цінової категорії до 50 тис. дол. збільшилася на 8% в порівнянні з жовтнем. У високому ціновому сегменті ми спостерігали попит на об'єкти нежитлового фонду та будинки.
Цінова ситуація стабільна, присутній невеликий торг в межах 5%», – прокоментувала ситуацію Олена Бібєрова, Генеральний директор АН «Благовіст».

* Розрахунок проводився в національній валюті за усередненим курсом на день укладання угоди

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: