Оренда нерухомості в Києві: вересень 2015 р.

У вересні поточного року було проведено 472 операції з оренди нерухомості в Києві. Це на 2% нижче за показники серпня. Рівень витрат на оренду протягом першого осіннього місяця склав 257 тис. 530 дол. Це на 5,5% менше, ніж у серпні.

Категорія об'єктів вартістю до 500 дол. США в міс. склала 65% від загального обсягу. Рівень витрат склав 41%. У цій категорії представлені 1-2-кімнатні квартири, а також широкий асортимент приміщень нежитлового фонду практично у всіх районах столиці.

Найбюджетнішими варіантами, орендованими у вересні, були: нежитловий об'єкт (офісна площа в адміністративній будівлі) метражем 25 кв. м по вул. Дегтярівська (Шевченківський р-н) вартістю 2700 грн./міс. і схожий за характеристиками варіант площею 29 кв. м на Солом'янській площі (Солом'янський р-н) за ставкою 3000 грн./міс. Також можна відзначити комерційне приміщення з окремим виходом по вул. Б. Хмельницького (Шевченківський р-н) площею 15 кв.м, орендоване за ціною 3300 грн./міс.

Серед квартир найбільш бюджетними стали 1-кімнатні варіанти на просп. Маяковського (Деснянський р-н): площею 28 кв.м за ціною 3200 грн./міс. і площею 43 кв.м за 3600 грн./міс.

Також в ціновій категорії до 4000 грн./міс. було орендовано багато житлових об'єктів на масивах Нова Дарниця, Борщагівка, Лісовий і Святошин. В діапазоні від 4 до 7 тис. грн. орендарі обирали Печерськ (вул. Філатова, І. Кудрі, бул. Дружби народів), Дарницький р-н (вул. Ахматової, Урлівська, Руденко, Здолбунівська, просп. Бажана) і Святошин (вул. Бударіна, Пушиної, Гната Юри).

У ціновому діапазоні 500-1000 дол. в міс. було проведено 24% угод. Рівень витрат на оренду – 29%. У цій категорії фаворитами були квартири та нежитлові приміщення в Печерському, а також у меншій мірі – Оболонському, Голосіївському, Солом'янському та Шевченківському районах.

У цьому сегменті на ціну оренди в першу чергу впливали місце розташування і характеристики об'єкта. Причому ідентичний бюджет дозволяв орендувати об'єкт як в центрі, так і на масивах. Відмінності в такому випадку були в метражі квартири (приміщення), стані, технічному оснащенні і віці будівлі.

У сегменті від 1000 до 2500 дол. в міс. частка угод склала 11%. Рівень витрат – 30%. У цьому діапазоні панує стабільність в структурі і перевагах орендарів: квартири в Печерському, Шевченківському, Голосіївському та Оболонському районах, нежитлові (офісні та комерційні) об'єкти і приватні будинки. Популярними у орендарів залишаються пропозиції на Липках, а також вул. Щорса, Горького, бул. Лесі Українки.

Серед об'єктів нежитлового фонду орендарі вибирали вул. Велику Васильківську, Дегтярівську, просп. Червонозоряний. В орендарів будинків в осінньо-зимовий сезон популярний масив Осокорки, перевагою якого є швидке і зручне сполучення з центром столиці.

Найдорожчими об'єктами, орендованими у вересні, стали: квартира по вул. Щорса (Печерський р-н) площею 160 кв. м, в будинку 2015 р. будівництва, з панорамним видом і сучасним оснащенням, яку орендували за ставкою 2300 дол./міс.; особняк на масиві Осокорки площею 200 кв. м на ділянці 8 соток, з повним ремонтом і оснащенням, гаражем, басейном і зоною барбекю, орендований за ставкою 2500 дол./міс.

«У вересні ми бачимо значний ріст попиту на офісні та комерційні приміщення у всіх цінових категоріях, починаючи з найбюджетнішої. Це свідчить про те, що тенденція до закріплення і розвитку малого бізнесу в столиці посилюється. Це позитивний сигнал для економіки загалом і ринку нерухомості зокрема. Будинками з настанням осені активно цікавляться орендарі, які прагнуть до заміського формату життя, але не готові платити сезонну літню ціну. Зараз настає їхній час. Щодо квартир, то тут стабільно на кожну цінову категорію є свої орендарі і їх активність зберігається», – ділиться спостереженнями Галина Мельникова, Генеральний директор АН «Благовіст».

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: