Як продати квартиру в Києві?

Як продати квартиру: рекомендації експертів, які дозволяють підписати договір швидко і на максимально вигідних умовах

Попри валютні курсові зміни та кризові тенденції, кількість угод з продажу квартир у 2016-му році неухильно зростає. Експерти запевняють: ця позитивна динаміка зберігатиметься і надалі. Тому для багатьох власників житла у столиці актуальним є питання: як продати квартиру в Києві в умовах сучасного ринку та уникнути поширених помилок. Ми розповімо, як укласти вигідну угоду, не розтягуючи процес на багато місяців.
Швидко і у повій відповідності з чинним Законодавством реалізувати нерухомість можна тільки у тому випадку, якщо впевнено орієнтуватися на ринку і знати актуальні тенденції попиту і пропозиції. Людина, яка вперше зіштовхнулася з подібним завданням і далека від цієї сфери діяльності, не володіє правдивою інформацією про те, як правильно продати квартиру в Україні. Тому вона може стати жертвою шахраїв і втратити частину або навіть повну суми, яку розраховувала отримати за житло. А фахівець ріелторського агентства з хорошою репутацією, зацікавлений у своєму і Вашому прибутку, готовий у будь-який момент розповісти про перспективи продажу, всіх супутніх нюансах і оперативно знайти потенційного покупця. Існує ще ряд вагомих аргументів на користь того, щоб довірити здійснення операцій з нерухомістю професіоналам.

Продати квартиру через агентство: вигоди та переваги такого рішення

Останнім часом все більше людей воліють звертатися у ріелторські компанії. Давайте розберемося, чим може допомогти агентство у продажі житла:
· Проведення грамотної оцінки нерухомості (щоб квартира була продана за максимальну суму, необхідно точно визначити всі переваги і недоліки житла і дати рекомендації щодо необхідної передпродажної підготовки, а це під силу тільки досвідченому оцінювачу);
· Організація потужної рекламної компанії (представники АН розміщують оголошення, відповідають на телефонні дзвінки, проводять покази, узгоджують зручний для обох сторін час і підбирають потенційних клієнтів з власної бази даних);
· Підготовка необхідних документів (продаж квартир супроводжується збором великої кількості документації, яка повинна бути правильно оформлена і зареєстрована у потрібні терміни; щоб уникнути непередбачених труднощів і затримок варто проконсультуватись з професіоналами, які знаються на всіх тонкощах і нюансах подібних операцій);
· Перевірка квартир (якщо об'єкт продається з метою подальшого придбання іншого житла, то профільні фахівці агентства можуть виконати для Вас перевірку нерухомості, що купується на юридичну «чистоту»).
Безумовно, якщо виконувати всі етапи продажу самостійно, можна заощадити деяку суму. З урахуванням того, скільки коштує квартира у Києві, цифра може вийти значна. Однак тільки досвідчені ріелтори знають, як правильно продати квартиру без ризику та ускладнень в майбутньому. Тому продаж житла таким способом сьогодні по праву вважається найбільш раціональним і безпечним способом вирішення питань, пов'язаних з купівлею / продажем об'єктів власності. Однак перед тим, як швидко продати квартиру через АН і позбавити себе від маси додаткових турбот і тимчасових втрат, належить вибрати агентство, яке не підведе і виконає всі зобов'язання у повному обсязі у встановлені терміни.

Де продати квартиру: як вибрати відповідне агентство нерухомості та на що звертати увагу

Знайти гарне і дійсно надійне агентство нерухомості, якому Ви зможете довіряти і яке в оптимальні терміни виконає обіцянку швидко продати квартиру, - завдання складне, але цілком здійсненне. На що слід звернути увагу при виборі компанії-ріелтора?
· Тривалість роботи. Чим довше АН присутнє на ринку, тим вище його надійність. Здатність виживати в умовах кризи і високої конкуренції свідчить про професіоналізм команди та результативності роботи.
· Розміри агентства. Співпрацювати з великими компаніями надійніше, ніж з невеликими. У великих компаній є власна велика база даних, чітко налагоджені схеми роботи, а навчанню і підвищенню кваліфікації персоналу приділяється належна увага. Наприклад, профільні ріелтори АН «Благовіст» проходять навчання в «Школі ріелтора». Тому вони здатні дати дійсно компетентні рекомендації з приводу того, коли краще продавати квартиру і що варто врахувати перед укладенням угоди.
· Наявність нагород. Якщо агентство нерухомості відзначено престижними національними та міжнародними дипломами та сертифікатами, це неоднозначно говорить про професіоналізм та компетентність ріелторів.
· Відгуки та рекомендації клієнтів. Реальні відгуки клієнтів, якими вже купувалася квартира через агентство, яким Ви цікавитеся, дозволяють зробити висновки про якість надання послуг і рівень сервісу.
Також потрібно поцікавитися, наскільки розвинена мережа АН, чи знаходяться офіси в зручних для клієнтів місцях і наскільки добре вони обладнані. Якщо в агентства є сайт, потрібно його уважно вивчити. Це дозволить не тільки дізнатись про історію, місії та послуги компанії, а й скласти уявлення про ставлення співробітників до роботи і зрозуміти, чи можна продавати квартиру через цю фірму.

Наявність договору - важливий показник серйозності АН

Існує ще один важливий момент, який слід уточнити перед тим, як продавати квартиру через агентство. І це - наявність договору, в якому обумовлюються обов'язки ріелтора і продавця, термін укладення угоди, порядок його розірвання та ряд інших моментів. Цей документ дозволяє застрахуватися від ризиків і бути впевненим, що АН виконає зобов'язання в повному обсязі та в обумовлені терміни.
В даний час продаж квартир без посередників йде з ринку. Здійснення таких операцій вимагає серйозного підходу, гарного знань законодавчої бази і великих часових витрат. Тому послуги професійних ріелторських агентств стають все більш затребуваними. Рішення продати квартиру через ріелтора, правильний вибір АН і укладення з ним грамотного договору дозволяє здійснити операцію з нерухомістю з максимальною ефективністю й оперативністю.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: