У жовтні рівень інвестицій в нерухомість Києва склав 32 млн. дол. США

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м.Київ) Олени Бібєрово, протягом жовтня 2019 року обсяг інвестицій в нерухомість Києва склав еквівалент 32 млн. дол. США, що на 6% менше, ніж у вересні 2019 року.

Сегмент до 50 тис. дол. в жовтні зайняв частку 28% від загальної кількості операцій. У цій категорії купувалися в основному 1-2-кімнатні, рідше 3-кімнатні квартири, частіше – в Дарницькому, Солом'янському, Дніпровському районах столиці. Угоди з квартирами склали основну частку. При цьому 20% – це квартири в новобудовах.

Найбюджетнішим об'єктом, проданим в жовтні, стала 1-кімнатна квартира площею 26 кв. м за 18 тис. дол. на вул. Теліги (Шевеченковскій р-н).

За 24 тис. дол. купили 1-кімнатну квартиру площею 31 кв. м на вул. Радченко (Солом'янський р-н).

За 45 тис. дол. купили 1-кімнатну квартиру площею 47 кв. м на вул. Метрологічній (Голосіївський р-н).

За 50 тис. дол. придбали 2-кімнатну квартиру площею 75 кв. м на вул. Лебедєва (Голосіївський р-н).

У сегменті від 50 до 100 тис. дол. проведено 45% операцій. Тут переважають 2-3-кімнатні квартири в Солом'янському, Дарницькому та Шевченківському районах Києва. Основний попит припав на квартири.

За 51 тис. дол. купили 2-кімнатну квартиру площею 55 кв. м в сеноманського пров. (Дніпровський р-н).

За 70 тис. дол. на вул. Мейтуса (Голосіївський р-н) купили 1-кімнатну квартиру площею 50 кв. м.

За 100 тис. дол. придбана 1-кімнатна квартира площею 54 кв. м на вул. Ломоносова (Голосіївський р-н).

Цінова категорія від 100 до 250 тис. дол. за підсумками жовтня склала 20%. Основну частку в структурі операцій зайняли квартири, розташовані в більшій кількості в Печерському та Голосіївському районах столиці. Були одиничні угоди з будинками.

Наприклад, в с. Крюковщина купили будинок площею 190 кв. м за 130 тис. дол.

На вул. Чавдар (Дарницький район) 3-кімнатну квартиру площею 103 кв. м придбали за 101 тис. дол.

За 150 тис. дол. купили 3-кімнатну квартиру площею 75 кв. м на вул. Липківського (Солом'янський район).

Найдорожчий об'єкт в цьому ціновому сегменті – 3-кімнатна квартира площею 117 кв. м на вул. Героїв Сталінграда (Оболонський р-н) за 245 тис. дол.

Цінова категорія від 250 тис. дол. в жовтні представлена ​​7% від загального обсягу угод. У даній ціновій категорії в минулому місяці набували в основному квартири. 12,5% угод припадає на будинки. Наприклад, в Іванковичі купили будинок площею 650 кв. м за 700 тис. дол.

За 270 тис. дол. купили 3-кімнатну квартиру площею 133 кв. м на вул. Парково-Сирецькій (Шевченківський р-н).

За 655 тис. дол. на вул. Великій Житомирській (Шевченківський р-н) купили 4-кімнатну квартиру площею 187 кв. м. Це найдорожчий об'єкт, проданий в жовтні.

«Ринок нерухомості Києва б'є торішні рекорди. Осінь цього року дуже активна. Тим, хто планує продавати нерухомість, я б порекомендувала поспішити, оскільки зараз відмінний час для цього. А ось ближче до нового року активність покупців буде знижуватися», – прокоментувала ситуацію Олена Бібєрова, Генеральний директор АН «Благовіст».

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: