Капіталовкладення у нерухомість Києва: березень 2015 р.

У березні 2015 року обсяг капіталовкладень у нерухомість Києва склав 17 млн. 113 тис. дол. США. Це на 27% вище за кількістю угод, ніж за аналогічний період 2014. Рівень капіталовкладень перевищує торішні показники на 12%.

Сегмент до 50 тис. дол. в перший місяць весни зайняв частку 39% від загальної кількості угод. Тут купувалися 1-2-кімнатні квартири площею від 21 до 50 кв.м. переважно на лівому березі столиці, а також точково в Святошинському та Оболонському районах.

Найбюджетнішим об'єктом, проданим в березні, стала «гостинка» площею 21 кв. м по вул. Ялтинській (Дарницький р-н). Покупець заплатив за неї 20 тис. дол. (спочатку виставлялася за 23 тис. дол.).

У сегменті 50-100 тис. дол. було заключено 43% договорів. У цій категорії представлені 2-кімнатні і частково 3-кімнатні квартири в Голосіївському, Дарницькому, Дніпровському, Оболонському і точково Шевченківському (Лук'янівка, Шулявка) районах. Більшість квартир купувалися в хорошому стані, з якісним ремонтом як в нових будинках, так і забудови 70-80-х рр.

Цінова категорія від 100 до 150 тис. дол. за підсумками березня становила 11%. Тут були представлені практично всі райони столиці і купувалися в основному 3-кімнатні квартири площею від 100 кв.м. Близько 70% покупців віддавали перевагу житлу в сучасному житловому фонді, однак у таких району як Печерський і Шевченківський, де вартість 1 кв .м традиційно вища, купувалися і менші за площею квартири у старому житловому фонді.

Категорія 150-250 тис. дол. склала 7%. У ній серед покупців були популярні квартири площею від 100 кв. м у Печерському, Шевченківському та Оболонському районах столиці. Також купувалися заміські будинки в Житомирському та Вишгородському напрямках. Всі об'єкти продавалися з якісним ремонтом та оснащенням.

«На сьогоднішній день торг в 5-10% став повсюдною практикою. Це розуміють і покупці, і продавці, і підтверджує практика ріелторів. Однак розраховувати на більший розмір дисконту і зниження цін потенційним покупцям не варто, оскільки зараз ринок досяг мінімально можливого рівня. І судячи з досить високої активності, клієнти це теж розуміють і намагаються скористатися ситуацією.Зараз ми маємо справу зі збалансованим з точки зору ціноутворення і очікувань покупців, ринком. На найближчий час (мінімум до осені) ця тенденція зміцниться. Однак не варто випускати з уваги об'єктивні фактори, такі як вартість пропозиції на первинному ринку, яка буде поступово рости в ціні і з часом підтягувати за собою пропозиції вторинного ринку. Зараз ми активно працюємо з сайтом агентства www.blagovist.ua, щоб показувати нашим відвідувачам актуальну на сьогоднішній день вартість пропозицій в будь-якому сегменті столичного ринку нерухомості», – коментує ситуацію Генеральний директор АН «Благовіст» Галина Мельникова.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: