Оренда нерухомості в Києві: березень 2015 р.

В березні поточного року агентством нерухомості «Благовіст» було проведено 427 операцій з оренди нерухомості в Києві. Це практично відповідає показникам за аналогічний період 2014 року. Рівень витрат на оренду впродовж першого весняного місяця склав 232 тис. 290 дол.

Категорія об'єктів вартістю до 300 дол. США в міс. склала 27% від загального обсягу. У цій категорії представлені 1-2-кімнатні квартири в Оболонському, Святошинському, Дарницькому, Дніпровському та Шевченківському (Дорогожичі, Нивки) районах. Об'єкти нежитлового фонду склали 6% цієї категорії. Переважно, ця категорія представлена ​​приміщеннями 15-25 кв. м під представництво дрібного бізнесу в нецентральних районах столиці.

У ціновому діапазоні 300-500 дол. в міс. було проведено 33% угод. У цій категорії фаворитами були 2-кімнатні квартири в Голосіївському, Дарницькому, Дніпровському, Солом'янському та частково Печерському районах. Також в цьому сегменті присутні угоди з оренди комерційних приміщень та дачних будинків площею близько 100 кв. м на дачному масиві Осокорки (в середньому такі варіанти обходилися орендарям в 7-8 тис. грн).

В сегменті від 500 до 1000 дол. в міс. частка угод склала 30%. Тут будинки та нежитловий фонд зайняли рівні частки – по 7%. Фаворитами серед орендарів квартир були 2-3-кімнатні квартири в будинках сучасної забудови у Печерському та Шевченківському (центр) районах. В нежитловому сегменті попитом користувалися офіси закритого типу площею від 80 кв. м по вулицях Горького, Саксаганського, Драгоманова, Щорса.

У ціновій категорії від 1000 до 2500 дол. в міс. було укладено 10% угод. У цій категорії орендували квартири в центральних районах столиці (Шевченківський, Печерський, Голосіївський), офісні приміщення (5%), а також будинки в місті і найближчих передмістях (сел. Рудики, Чайки, Чабани) – 9%.

Найбюджетнішим об'єктом, орендованим у березні, стало офісне приміщення закритого типу на вул. Озерній (Оболонський р-н) площею 25 кв. м (3 пов.) за ставкою 2 тис. грн. на міс. З квартир найдоступнішими були «гостинки» і однокімнатні квартири площею 25-32 кв. м на масивах Мінський, Виноградар, Академмістечко. Такі пропозиції можна було орендувати за ціною 2700-3500 грн. на міс.

«Цього року раніше, ніж зазвичай, стартував сезон активної оренди заміських будинків. Тому в орендарів, які звернулися до нас в березні, був досить широкий вибір варіантів в різних цінових категоріях. При цьому, аналізуючи процентне співвідношення у структурі оформлених угод і заявок, що надійшли, можна зробити висновок, що найбільш популярними є пропозиції середніх цінових категорій. Найбільш бюджетні та елітні об'єкти менш популярні серед орендарів на даному етапі», – аналізує ситуацію Генеральний директор АН «Благовіст» Галина Мельникова.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: