Оренда нерухомості в Києві: квітень 2015 р.

У квітні поточного року агентством нерухомості «Благовіст» було заключено 404 договори оренди нерухомості в Києві. Це на 5% менше за показники березня. Але при цьому рівень витрат на оренду протягом квітня, в порівнянні з березнем виріс на 7% і склав 248 тис. 462 дол.

Категорія об'єктів вартістю до 500 дол. США в міс. склала 61% від загального обсягу. Потік операцій у цьому діапазоні був найбільш активним. У цій категорії представлені 1-2-кімнатні квартири на лівому березі (Дніпровський, Дарницький та Деснянський р-ни), а також у Шевченківському та Солом'янському районах столиці. Середня ціна орендованого об'єкту в цій категорії склала 302 дол. в міс. Для орендарів тут були пріоритетними якість і характеристики самого житла, місце розташування відігравало другорядну роль.

У ціновому діапазоні 500-1000 дол. в міс. було підписано 25% договорів. У цій категорії фаворитами були 2-3-кімнатні квартири в Голосіївському, Солом'янському, Шевченківському та Печерському районах. Середня ціна орендованого об'єкту в категорії – 663 дол. ва міс. У цьому ціновому сегменті квартири на центральних вулицях пропонувалися в основному в будинках старої забудови, а в більш віддалених районах (Голосієво) – в сучасних будинках. Важливим у цій категорії також було питання безпеки (закритий під'їзд, благополучний район тощо).

В сегменті від 500 до 2500 дол. в міс. частка договорів склала 10%. Тут орендувалися квартири в центральних районах, площею від 55 до 110 кв.м. У цій категорії також були орендовані заміські будинки. Їх частка склала 11%. Орендарі обирали котеджі не старші 10 років, метражем від 300 кв. м і ділянками від 12 соток в Києво-Святошинському (Буча, Забуччя) і Обухівському (Старі Безрадичі) напрямках. 9% зайняли об'єкти комерційного призначення. Орендарі вибирали офісні приміщення площею 60-150 кв.м в різних районах столиці. Однак перевага віддавалася центральним діловим вулицях (Б. Хмельницького, Золотоворітська, просп. Перемоги).

«Хочеться відзначити, що незважаючи на досить високі в гривневому еквіваленті орендні ставки, оренда житла в столиці залишається стабільно затребуваною. Заміські будинки в цьому місяці зайняли меншу частку, ніж передбачалося. Це можна пояснити тим, що окрім прямих витрат на оренду, життя за містом вимагає додаткових витрат, що робить таке проживання досить дорогим. Офіси зменшили свою частку, оскільки бізнес, який активно переїжджав з проблемних регіонів, вже вкорінився в столиці і настало певне затишшя», – аналізує ситуацію Галина Мельникова, Генеральний директор АН «Благовіст».

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: