В грудні обсяг капіталовкладень у нерухомість Києва склав 26 млн. 270 тис. дол. США

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м. Київ) Галини Мельникової, впродовж грудня 2015 року обсяг капіталовкладень у нерухомість Києва склав 26 млн. 270 тис. дол. США. Це на 13% нижче за показники листопада. Кількість операцій зменшилася на 21%.

Сегмент до 50 тис. дол. в грудні, зайняв частку 37% від загальної кількості договорів. Тут купували переважно 1-2-кімнатні квартири, широко представлені в Деснянському районі (пр. Володимира Маяковського, вул. Лаврухіна, вул. Милославська), а також у Дніпровському районі (бул. Верховної Ради, вул. Петрицького, пр. Возз'єднання, Дніпровська Набережна). У цьому сегменті продавали, але в меншій кількості, квартири в Оболонському, Солом'янському та Святошинському районах.

Також були поодинокі продажі земельних ділянок. Так, у Бориспільському районі, в с. Гора можна було придбати 10 соток землі за 30 тис. дол. США.

Найбюджетнішим об'єктом, проданим в грудні, стала 1-кімн. «гостинка» по вул. Березняківській в Дніпровському районі, площею 25 кв. м, яку була продали за 21 тис. 500 дол. США. У категорію найдоступніших об'єктів в грудні потрапила також 1-кімнатна квартира в передмісті столиці – місто Бровари. Житло площею 34 кв. м продано за 18 тис. 300 дол. США.

У сегменті 50-100 тис. дол. було підписано 50% угод. Тут продавали переважно 2-3-кімнатні квартири, площею 42-70 кв. м, часто з ремонтом.

Фаворитами в грудні в цьому ціновому сегменті були квартири в Голосіївському районі, при чому, як в його центральній частині (вул. Велика Васильківська) так і у віддалених його частинах (вул. Ломоносова). У цей сегмент потрапила велика кількість квартир в Дарницькому (вул. Анни Ахматової, вул. Григоренка, вул. Дніпровська набережна), Дніпровському (вул. Регенераторна), Оболонському районах (вул. Героїв Дніпра, пр. Героїв Сталінграду). У меншій кількості були проведені операції купівлі-продажу квартир у Солом'янському та Печерському районах.

При цьому, чим ближче сума покупки наближалася до позначки в 100 тис. дол. США, тим ближче до центру була розташована квартира або ж це була простора видова квартира в новобудові в Оболонському районі.

«Серед тенденцій в цій ціновій категорії в грудні варто відзначити збільшення інтересу до квартир у новобудовах без ремонту. При цьому відсоток тих, кого цікавить житло готове під заселення, залишається високим», – коментує Галина Мельникова.

Цінова категорія від 100 до 250 тис. дол. за підсумками грудня склала 13%. Фаворитами цієї категорії були Голосіївський, Печерський, Шевченківський, Дарницький, Дніпровський і Оболонський райони.

Маючи бюджет 100 тис. дол. можна було придбати 2-кімнатну квартиру навіть на вул. Лютеранській, площею 60 кв. м в житловому стані.

Загалом цей сегмент представлений квартирами від 60 кв. м, як в історичних будинках, так і в новобудовах.

Купували в цьому сегменті квартири і на Лівому березі столиці. Популярним був Дарницький район (вул. Анни Ахматової). Тут за 115 тис. дол. продалася квартира, площею 77 кв. м з високоякісним ремонтом у новому будинку.

Потрапили в цей сегмент і нежитлові приміщення. До них можна віднести офісне приміщення, площею 145 кв. м з ремонтом на вул. Анни Ахматової, продане за 117 тис. дол. США.

Найдорожчим об'єктом, реалізованим в грудні в рамках цього сегменту (до 250 тис. дол.), стала 2-кімнатна квартира площею 60,5 кв. м на вул. Городецького в будинку ранньої дореволюційної забудови. У квартирі виконаний авторський ремонт, вона укомплектована італійськими меблями і технікою від світових виробників. Цей об'єкт був проданий за 235 тис. дол.

«У дорогому ціновому сегменті крім безпосередньо характеристик самої квартири на вартість впливає місце розташування. Покупці готові платити більше за квартири, розташовані на вулицях, де відчувається шарм старого міста, в будинках з історією», – говорить Генеральний директор АН «Благовіст».

«Цього року грудень не показав традиційного ажіотажного попиту, коли багато хто прагне зробити покупку до Нового року. Для покупця сьогодні важливі не терміни придбання нерухомості, а безпека і вигідність угоди. Тому частина покупців зробить свій вибір у січні. Тому настрої і активність покупців дають підстави прогнозувати, що січень буде достатньо результативним для ринку, незважаючи на тижневі новорічні та різдвяні канікули», – прогнозує Галина Мельникова.

*Розрахунок проводився в національній валюті за усередненим курсом на день укладання угоди

Довідка про компанію:
Агентство нерухомості «Благовіст» засновано в 1993 році.
На сьогоднішній день в Києві працює 8 філій агентства.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: