В січні рівень капіталовкладень у нерухомість Києва склав 15 млн. 781 тис. дол. США

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м.Київ) Галини Мельникової, впродовж січня 2016 обсяг капіталовкладень у нерухомість Києва склав 15 млн. 781 тис. дол. США*. Це на 40% нижче за показники грудня. Кількість угод зменшилася на 26%.

Сегмент до 50 тис. дол. у січні зайняв частку 36% від загальної кількості угод. Тут купували переважно 1-2-к квартири, представлені в Деснянському районі (пр. Володимира Маяковського, вул. Марини Цвєтаєвої), Дарницькому (вул. Григоренка, вул. Тростянецька, Харківське шосе), Дніпровському (вул. Ентузіастів, вул. Космічна, вул. Празька), Оболонському (пр. Героїв Сталінграда, вул. Малиновського), Печерському (вул. Барбюса, вул. Підвисоцького, вул. Філатова), Голосіївському (вул. Теремківська, пр. Глушкова, пр. Голосіївський) районах.

Найдоступнішим об'єктом, проданим в січні, стала 1-кімнатна «гостинка» по вул. Вересневій, 5, площею 22 кв. м, з частковим ремонтом, яка була продана за 21 тис. 500 дол. США.

У категорію найдоступніших об'єктів в січні потрапила також 1-к квартира по вул. Блюхера, площею 29 кв. м продана за 23 тис. 500 дол. США.
Маючи бюджет в 35-45 тис. дол. в січні можна було купити 1-к квартиру в Дарницькому районі (вул. Григоренка), площею 43,4 кв. м, без ремонту, але з видом на озеро за 50,5 тис. дол. За 50 тис. дол. можна було придбати 1-к квартиру 50 кв. м у новобудові в Голосіївському районі (пр. Глушкова) або в Печерському районі (вул. Підвисоцького), площею 41 кв. м в новому будинку.

У сегменті 50-100 тис. дол. було проведено 40% угод. Тут продавалися переважно 2-3-кімнатні квартири, площею 45-109 кв. м, як з ремонтом, так і в нових будинках з оздобленням від будівельників.

Фаворитами в січні в цьому ціновому сегменті були квартири в Голосіївському, Дарницькому, Оболонському, Печерському районах і точково у Шевченківському та Святошинському районах.

З бюджетом в 50-60 тис. дол. можна було купити 1-к квартиру 45 кв. м на вул. Майорова (Мінський масив) з якісним ремонтом. За 60 тис. дол. придбали 2-к квартиру в новобудові на вул. Хмельницькій (Святошинський район) з власною закритою інфраструктурою житлового комплексу. За 80-100 тис. дол. можна було придбати 3-к офіс на вул. Ломоносова (Голосіївський район), площею 109 кв. м або нежитлове приміщення на Дніпровській набережній з паркуванням і цілодобовою охороною.

«У цій ціновій категорії діапазон можливостей у покупця широкий – від невеликих квартир в нових будинках з якісним ремонтом до просторих офісів на Лівому березі», – коментує Галина Мельникова.

Цінова категорія від 100 до 250 тис. дол. за підсумками січня склала 24%. Фаворитами цієї категорії були Голосіївський, Печерський, Шевченківський, Дарницький, Дніпровський, Солом'янський і точково Оболонський райони.

Вказаний сегмент представлений квартирами від 74 кв. м, як в будинках ранньої забудови, так і в новобудовах.

Так, на бул. Дружби Народів, можна було купити 3-к квартиру в «сталінці», площею 90 кв. м з якісним ремонтом за 120 тис. дол. або в будинку 2011 року будівництва на вул. Шумського (Березняки) з авторським ремонтом, закритим поверхом і панорамним видом, площею 74,7 кв. м за 135 тис. дол.

Найдорожчим об'єктом, реалізованим в січні в рамках цього сегменту (до 250 тис. дол.) стала 3-к квартира площею 98,8 кв. м на вул. Щорса (Печерський район) в будинку 2015 р. будівництва. У квартирі виконаний авторський ремонт, вона укомплектована технікою від світових виробників. Цей об'єкт був проданий за 250 тис. дол.

«Січень 2016 порівняно з січнем 2015 р. був активнішим, приблизно на 15-17%. Якщо традиційно інтерес до ринку нерухомості поновлювався після 20-х чисел місяця, то в цьому році, вже після 10 січня в нашу компанію надходила велика кількість звернень, збільшилася і кількість угод. Прогноз на перший квартал поточного року – ажіотажу не передбачається, ринок перебуватиме у врівноважному стані, збережеться тенденція готовності до діалогу між сторонами для прийняття цінового консенсусу», – прогнозує Галина Мельникова.

*Розрахунок відбувався у національній валюті за усередненим курсом на день підписання договору

Довідка про компанію:

Агентство нерухомості «Благовіст», що входить до Корпорації First Realty Group, було засновано в 1993 році.

На сьогоднішній день в Києві працює 8 офісів агентства, з якими співпрацюють близько 500 професійних ріелторів.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: