Зміна цін викликала зменшення попиту на первинному ринку

Значне зростання гривневих цін мало прямий негативний вплив на динаміку попиту на новобудови в першому кварталі 2015 року. Про це повідомили аналітики компанії CDS.

«В умовах малопрогнозованої ринку, багато покупців не наважуються інвестувати в первинне житло на ранніх етапах будівництва. Як наслідок, девелопери фіксують 50-60% зниження обсягів продажів в об'єктах на початкових етапах будівництва в порівнянні з показниками листопада-грудня 2014», – кажуть фахівці.

У сформованих умовах розвитку ринку нерухомості, все більше число покупців бюджетного житла віддають перевагу покупці нерухомості не в столиці, а в містах-супутниках Києва.

За даними аналітичної служби CDS, обсяги продажів в окремих приміських житлових комплексах в рази перевищують продажу столичних квартир. Така висока популярність заміської нерухомості пояснюється дуже активними темпами розвитку сегмента і лояльним ціноутворенням, що в сукупністю з різними схемами розстрочки та кредитування від забудовника, дозволяє досягти високих темпів реалізації.

«У 1 кварталі 2015 намітилася тенденція зниження активності на первинному ринку і збільшення інтересу до вторинного сегменту. На тлі малопрогнозованої перспективи завершення будівництва об'єктів первинного ринку і постанов КМДА про зупинення будівництва ряду житлових комплексів, вектор попиту почав зміщуватися в бік придбань на вторинному ринку», – говорить Вікторія Погасій, старший консультант CDS

Раніше повідомлялось, що багато девелоперів повернулись до ціноутворення в доларах.

Источник: ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: