Оренда нерухомості в Києві: січень-лютий 2015 р.

У січні-лютому поточного року агентством нерухомості «Благовіст» було проведено 717 операцій з оренди нерухомості в Києві. Це на 40% більше, ніж за аналогічний період 2014 р. Об'єм витрат на оренду протягом перших двох місяців року склав 385 тис. 470 дол.

Категорія об'єктів вартістю до 500 дол. США в міс. склала 63% від загального обсягу. У ній представлені 1-2-кімнатні квартири практично у всіх районах столиці.

У ціновому діапазоні 500-1000 дол. у міс. було укладено 27% угод. У цій категорії фаворитами були Подільський, Солом'янський і Шевченківський райони. Орендарі в цьому сегменті віддавали перевагу 2-3-кімнатним квартирам з хорошим ремонтом. Також в цьому сегменті присутні угоди щодо оренди заміських будинків у Броварському, Обухівському та Одеському напрямках.

У сегменті від 1000 до 3000 дол. у міс. частка угод склала 10%. Тут фаворитами були Печерський і Шевченківський райони, а також заміські будинки в Житомирському (Бобриця, Стоянка), Бориспільському (Вишеньки) і Обухівському (Козин, Ходосіївка) напрямках. Основну частку склали угоди з оренди 3-4-кімнатних квартир. А 12% категорії зайняли нежитлові об'єкти, в основному офіси закритого типу, часто на високих поверхах, розташовані як в центрі, так і в нецентральних районах (Оболонь, Голосієво, Позняки).

Найбюджетнішими варіантами оренди в столиці за означений період стали: 1-кімнатна квартира по вул. Бальзака (Деснянський р-н), площею 37 кв.м за ціною 2600 грн./міс.; «хрущівка» по вул. Тополева (Солом'янський р-н) площею 31 кв.м вартістю 3700 грн./міс. З дорожчих варіантів можна було обрати квартиру площею 55 кв.м по вул. Драгоманова (Дарницький р-н) за ставкою 7500 грн./міс.

«Загалом бюджет оренди у валютному еквіваленті знизився і зараз стартує від 100 дол. у міс. При цьому договори підписуються у гривні. Загалом по ринку відбулося зростання вартості оренди на 20-30% у гривні, але не підтримується практика піднімати ціну відповідно зростанню курсу. На ринку оренди в перші місяці 2015 р. попит формувався як за рахунок переселенців зі східних областей, так і за рахунок приїжджих до Києва в пошуках роботи і власного розвитку з інших регіонів країни, потік яких знову посилився. Деякі переїзди становили «внутрішню міграцію» орендарів від нелояльних господарів, які не бажали йти на поступки в питаннях ціноутворення. У квітні ми очікуємо продовження цих тенденцій плюс пожвавлення на ринку заміської оренди напередодні літнього сезону», – коментує ситуацію Генеральний директор АН «Благовіст» Галина Мельникова.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: