Капіталовкладення в нерухомість Києва: травень 2015 р.

В травні 2015 р. обсяг капіталовкладень у нерухомість Києва склав 11 млн. 56 тис. дол. США. Це на 28,5% менше ніж у квітні (15 млн. 501 тис. дол.). За кількістю угод показники травня поступаються квітневим на 17%.

Сегмент до 50 тис. дол. в останній місяць весни зайняв частку 38,5% від загальної кількості угод. Тут купували переважно 1-кімнатні квартири площею від 23 до 52 кв.м. в основному в Деснянському, Дарницькому, Дніпровському та Святошинському районах (вулиці-фаворити – Є. Чавдар, Жмаченка, Регенераторна, просп. Генерала Наумова).

Найбюджетнішими об'єктами, проданим в травні, стали 1-кімн. квартири забудови 70-80-х рр. площею 34 кв.м по просп. Генерала Наумова (Святошинський р-н) та площею 35 кв.м по вул. Мілютенка (Деснянський р-н), які були продані за ціною 25 тис. дол.

У сегменті 50-100 тис. дол. було проведено 48% угод. У цій категорії представлені 1-2-кімнатні квартири в Дарницькому, Печерському, Святошинському та Шевченківському районах. Більшість квартир в будинках забудови 70-80 рр. продавалися з якісним ремонтом, а в нових будинках переважно без ремонту.

Цінова категорія від 100 до 150 тис. дол. за підсумками травня склала 8,5%. Тут були представлені в основному 3-кімнатні та просторі 2-кімнатні квартири площею від 90 кв.м. в Голосіївському, Дарницькому, Шевченківському та Оболонському районах. У цьому сегменті проявилася тенденція заміни популярної раніше Оболоні на Мінський масив (вул. Майорова, Кондратюка), де вартість кв. м. трохи нижча, а пропозиція нових якісних об'єктів зростає.

Категорія 150-250 тис. дол. склала 5%. Тут у покупців були популярні квартири площею від 100 кв. м у Печерському, Шевченківському та Оболонському районах столиці. Найбільш дорогим об'єктом, реалізованим в рамках цього сегменту (до 250 тис. дол.) стали 3-кімнатні апартаменти площею 106 кв.м на просп. Героїв Сталінграда з ремонтом, устаткуванням та видом на Дніпро, які були придбані за 230 тис. дол.

«Незважаючи на традиційне зниження активності ринку в травні, пов'язане зі святковим періодом, цього року місяць був вельми активним. Він закономірно поступається за показниками квітню, але в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, показники вищі приблизно на 15%. Якщо говорити про літо, то показники червня-липня, думаю, можна буде порівняти з березнем-квітнем поточного року. Очікувано основна частка запитів і переглядів концентрується в сегменті 25-70 тис. дол. Проте багато потенційних покупців очікують ще й значні знижки. Хочу акцентувати увагу, що при адекватно сформованій ціні максимальний торг не перевищує 10%», – коментує ситуацію Генеральний директор АН «Благовіст» Галина Мельникова.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: