Оренда нерухомості в Києві: травень 2015 р.

В травні поточного року агентством нерухомості «Благовіст» був підписаний 331 договір з оренди нерухомості в Києві. Це на 18% менше за показники квітня. Рівень витрат на оренду впродовж місяця склав 190 тис. 500 дол.

Категорія об'єктів вартістю до 500 дол. США в міс. склала 57% від загального обсягу. У цій категорії представлені 1-2-кімнатні квартири у всіх районах столиці, проте найбільша кількість орендованих квартири – у Дніпровському, Дарницькому, Оболонському, Шевченківському та Солом'янському районах.

«Цього року нас не минуло традиційне травневе зниження активності, пов'язане зі святковим періодом. Однак цей рік відрізнявся від попередніх тим, що якщо раніше в свята на відпочинок виїжджали потенційні орендарі, то тепер місто покинули в основному орендодавці. Вони не хотіли переривати відпочинок, щоб показати об'єкт у Києві», – уточнює Галина Мельникова, Генеральний директор АН «Благовіст».

Найбюджетнішими варіантами, орендованими у травні, були: 1-кімнатна квартира площею 30 кв.м з ремонтом по вул. Ялтинській (Дарницький р-н), орендна ставка якої склала 2400 грн. в міс. і 2-кімнатна «хрущівка» площею 47 кв.м. по вул. Волгоградській (Солом'янський р-н) за ставкою 2800 грн. на міс.

У діапазоні 400-500 дол. в міс. можна було орендувати 1-2-кімнатні квартири в центральних районах (вул. Велика Васильківська, Б. Хмельницького), а також більш просторі сучасні апартаменти в Дарницькому районі (масиви Осокорки, Позняки).

В ціновому діапазоні 500-1000 дол. в міс. було підписано 29% договорів. У цій категорії фаворитами були 2-3-кімнатні квартири в Голосіївському, Солом'янському, Печерському та Дарницькому районах. Стабільна популярність цих районів столиці пов'язана з їх характеристиками – зручним транспортним сполученням, розвиненою інфраструктурою, наявністю сучасного житлового фонду.

У цьому сегменті також орендували комерційні приміщення і заміські будинки. Нежитловий фонд представлений невеликими (до 60 кв.м) офісними та складськими приміщеннями в Подільському та Солом'янському районах. Заміські будинки площею 120-150 кв. м з присадибними ділянками до 8-10 соток орендували у Бориспільському (Вишеньки, Проців) і Броварському (Рожни) напрямках.

У сегменті від 500 до 2500 дол. в міс. частка угод склала 12%. Тут орендували квартири в центральних Печерському та Шевченківському районах, площею від 100 кв.м. Також в цій категорії орендували офісні площі в бізнес-центрах, на перших і цокольних поверхах житлових будинків. На вартість таких пропозицій в першу чергу впливали метраж і рівень готовності та оснащення приміщення під потреби орендаря. Тут підписували як сезонні договори оренди (до серпня-вересня), так і довгострокові. Заміські будинки в цьому сегменті представлені особняками площею від 250 кв.м в Обухівському (Старі Безрадичі) та Києво-Святошинському (Забуччя) напрямках.

«До кінця літа ми не очікуємо значних змін у структурі ринку оренди. Попит на заміські будинки буде плавно знижуватися, а офісні та комерційні приміщення стануть набирати популярність у другій половині серпня, коли почнеться підготовка до нового бізнес-сезону. Однак значна частка (близько 80%) ринку столичної оренди, буде як і раніше належати квартирам», – аналізує ситуацію Галина Мельникова.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: