Оренда нерухомості в Києві: серпень 2015 р.

В серпні поточного року було підписано 483 договорів оренди нерухомості в Києві. Це на 23% вище за показники липня. Рівень витрат на оренду протягом останнього літнього місяця склав 272 тис. 400 дол.

Категорія об'єктів вартістю до 500 дол. США в міс. склала 62% від загального обсягу. У цій категорії представлені 1-2-кімнатні квартири практично у всіх районах столиці. У найбільш бюджетному сегменті – до 200 дол./міс. лідирували пропозиції у Дарницькому, Дніпровському та Деснянському, а також частково у Голосіївському та Шевченківському (Нивки) районах.

Найбюджетнішими варіантами, орендованими в серпні, були: 1-кімнатна квартира площею 36 кв. м на просп. Маяковського (Деснянський р-н), з меблями і побутовою технікою, вартістю 2 тис. 500 грн./міс., а також офісне приміщення в адмін. будівлі по вул. Березневій (Дніпровський р-н) площею 34 кв. м з ремонтом, комунікаціями, охороною та паркуванням, і 1-кімнатна квартира площею 30 кв. м по вул. Бучми (Дніпровський р-н) з ремонтом (обидва варіанти були орендовані за ставкою 3 тис. 500 грн./міс).

У ціновому діапазоні 500-1000 дол. в міс. було підписано 26% договорів. У цій категорії фаворитами були квартири в Печерському та Шевченківському, а також у меншій мірі Оболонському, Голосіївському та Солом'янському районах. Асортимент об'єктів варіювався від 1-но до 4-кімнатних квартир. У цьому сегменті на ціну оренди в першу чергу впливали розташування, вік будинку, комплектація і стан квартири.

Також з'явився новий фактор вибору – наявність в квартирі автономних комунальних систем (опалення, бойлер і т.д.), енергозберігаючих технологій та лічильників. Ці додаткові переваги все частіше виходять на перший план при виборі серед рівних за іншим характеристикам пропозицій.

У сегменті від 1000 до 2500 дол. в міс. частка угод склала 12%. Тут знімали в оренду квартири в центральних Печерському, Шевченківському, Голосіївському та Солом'янському районах. Великою популярністю у орендарів користувалися пропозиції в мікрорайоні Липки (вул. Липська, Лютеранська, Пилипа Орлика), а також у нових будинках по вул. Драгомирова. У цьому сегменті в оренду здавали об'єкти нежитлового фонду (офіси, кафе) у Шевченківському та Печерському районах, таунхауси і заміські будинки (Бориспільський і Обухівський р-ни).

«В серпні ми відзначили значне розширення бази об'єктів, що пропонуються в оренду. Це може пояснюватися як тим, що були здані і підготовлені для проживання нові квартири, в які інвестувалися кошти з метою отримання доходу від оренди, так і зростання кількості людей, які вирішили використовувати не головну нерухомість для отримання додаткового доходу в  фінансових умовах, які суттєво ускладнилися. Цим пояснюється також той факт, що на ринку значно збільшилася частка пропозицій об'єктів, які вперше здаються в оренду. Такі варіанти також популярні серед орендарів», – ділиться спостереженнями Галина Мельникова, генеральний директор АН «Благовіст».

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: