Капіталовкладення у нерухомість Києва: вересень 2015 р.

Впродовж вересня 2015 р. обсяг капіталовкладень у нерухомість Києва склав 21 млн. 164 тис. дол. США. Це на 2,5% вище за показники серпня. За кількістю договорів різниця становить ті ж 2,5% на користь вересня.

Сегмент до 50 тис. дол. за перший місяць осені зайняв частку 31% від загальної кількості угод. Частка затрат склала 15%. Тут купували переважно 1-кімнатні квартири в Деснянському, Дніпровському, Дарницькому, а також точково Святошинському та Голосіївському районах і найближчих передмістях столиці.

Найбюджетнішим об'єктом, проданим у вересні, стала 1-кімн. «гостинка» з пристойним ремонтом на вул. Ялтинській (Дарницький р-н), площею 23 кв. м, яку продали за 25000 дол. США.

«В останні 3-4 місяці відзначається стійка тенденція до придбання квартир в сучасній житловій забудові найближчих передмість столиці – особливо Софіївська і Петропавлівська Борщагівки, Вишневе, Ірпінь, Буча. Для покупців це реальна можливість придбати нове житло за оптимальною ціною, тим більше вибір таких пропозицій зараз досить широкий. Єдине, що необхідно враховувати тим, хто купує квартиру на етапі інвестування – це бути гранично уважним і ретельно вивчити історію забудовника і дозвільні документи на ділянку та будівельні роботи», – зазначає Галина Мельникова, Генеральний директор АН «Благовіст».

З приміських об'єктів вигідними варіантами були 1-кімн. квартири в нових житлових комплексах Києво-Святошинського району: у м. Буча метражем 35 кв.м і вартістю 28600 дол. і в сел. Софіївська Борщагівка площею 46 кв.м за ціною 38000 дол.

У ціновому діапазоні до 35 тис. дол. був представлений широкий спектр 1-кімнатних квартир в старому житловому фонді, в основному в Дарницькому та Дніпровському районах (вул. Шліхтера, Санаторна, Тростянецька, Харківське шосе).

Також триває тенденція придбання земельних ділянок, яка, за прогнозами експертів компанії, закріпиться на найближчі рік-два. Зокрема у вересні у вказаній ціновій категорії було придбано ділянку площею 12 соток в с. Гора Бориспільського р-ну, призначенням під приватну житлову забудову за ціною 28700 дол.

У сегменті 50-100 тис. дол. було укладено 46% угод. Частка капіталовкладень склала 43%. Тут продавали переважно 2-3-кімнатні квартири в Дарницькому, Голосіївському, Печерському, Святошинському та Оболонському районах. В рамках цього бюджету у вересні можна було придбати простору квартиру в новому будинку в Дарницькому чи Святошинському районах або більш скромне за площею житло у старому фонді в центрі столиці (Печерський, Шевченківський, центр Голосіївського району).

Цінова категорія від 100 до 250 тис. дол. за підсумками вересня склала 23%. Частка капіталовкладень – 42%. Фаворитами цієї категорії були Печерський, Шевченківський, Голосіївський, меншою мірою – Дарницький, Дніпровський і Солом'янський райони. Асортимент квартир – від 2- до 4-кімнатних. Тут був попит як на сучасне житло без ремонту, так і на квартири в старих будинках з якісним ремонтом і технічним оснащенням.

Одним із трендів (який прийшов надовго) можна назвати інтерес покупців до об'єктів, в яких використовуються енергозберігаючі технології. Найдорожчим об'єктом, реалізованим у вересні в рамках цього сегменту (до 250 тис. дол.) стали 3-кімнатні апартаменти площею 105 кв. м на вул. Панаса Мирного (Печерський р-н), на 28-му поверсі нового будинку, з видом на вулиці старого Печерська. Цей об'єкт було продано за 232 тис. дол.

«У вересні ринок ввійшов у фазу звичної активності. Ймовірно, цього року ми не побачимо традиційного передноворічного сплеску, скоріше попит буде рівномірно розподілений в рамках всього четвертого кварталу. Проте інтерес людей до придбання нерухомості досить високий, нам є з чим працювати», – зазначає Галина Мельникова.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: