В октябре уровень капиталовложений в недвижимость Киева составил 28 млн. 406 тыс. долл. США

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м. Київ) Галини Мельникової, впродовж жовтня 2015 року обсяг капіталовкладень у нерухомість Києва склав 28 млн. 406 тис. дол. США*. Це на 31,4% вище за показники вересня.

Сегмент до 50 тис. дол. у жовтні зайняв частку 23% від загальної кількості угод. Тут купували переважно 1-2-кімнатні квартири в Деснянському (вул. Закревського, пр. Маяковського, вул. Бальзака), Дніпровському (вул. Празька, Микільсько-Слобідська, частково Русанівка), а також точково в Печерському районах. 1-кімнатні квартири цього цінового сегменту продавали з ремонтом, а 2-кімнатні – без ремонту.

Також в цій ціновій категорії були представлені заміські будинки (Ходосіївка, Чубинське), в основному ненові, площею 100-150 кв. м з невеликою земельною ділянкою.

Найбюджетнішим об'єктом, проданим в жовтні, стала «гостинка» в хорошому стані по вул. Симиренка у Святошинському районі, площею 36,5 кв. м, яка була продана за 26 тис. дол. США.

У сегменті 50-100 тис. дол. було укладено 65% угод. Тут продавалися переважно 2-3-кімнатні квартири в Голосіївському (вул. Ломоносова, вул. Глушкова, вул. Якубовського, вул. Максима Горького) Дарницькому (вул. Анни Ахматової, вул. Григоренка, вул. Урлівська), Печерському районах (бул. Дружби Народів, бул. Лесі Українки, вул. Лютеранська). Також точково були продані об'єкти у Шевченківському та Солом'янському районах.

В межах цього бюджету у жовтні, наприклад, можна було придбати 1-кімнатну квартиру в новому будинку в Печерському районі на вул. Підвисоцького. У реконструйованих будинках старої забудови можна було стати власником 2-3 кімнатної квартири в центральній частині Шевченківського району (вул. Артема, вул. Тургенівська, вул. Чорновола). Було також кілька договорів купівлі житла у Солом'янському та Оболонському районах.

«У цьому сегменті найчастіше квартири продають з хорошим ремонтом, укомплектовані необхідною технікою і готові до заселення. Така пропозиція приваблює як покупців, які шукають житло для власного проживання, так і тих, хто купує квартири для подальшої здачі їх в оренду», – коментує тенденції Галина Мельникова, Генеральний директор АН «Благовіст».

Цінова категорія від 100 до 250 тис. дол. за підсумками жовтня склала 12%. Фаворитами цієї категорії були Шевченківський, Голосіївський, Оболонський, Печерський райони, точково Подільський район. Асортимент квартир – від 2-кімнатних, площею від 90 кв. м. Тут був попит як на сучасне житло в нових будинках з розвиненою інфраструктурою, охороною, поблизу зелених зон, так і квартири в старих будинках, але з якісним ремонтом і хорошим технічним оснащенням.

«Якщо раніше покупці цього цінового сегменту переважно воліли купувати житло в центрі міста, то сьогодні зростає інтерес до якісних об'єктів у більш віддалених районах, але поблизу зелених зон, далеко від міської суєти», – говорить Галина Мельникова.

Як приклад, експерт навела, продану за 230 тис. доларів дворівневу 4-кімнатну квартиру, площею 190 кв. м в Голосіївському районі на вул. Метрологічній біля парку «Феофанія», у новому житловому комплексі із закритою територією. Ця квартира також стала найдорожчим об'єктом, проданим у жовтні в рамках сегменту до 250 тис. дол.

«У жовтні ми спостерігали високу активність на ринку, яка за нашими прогнозами залишатиметься актуальною до кінця року. Варто відзначити тенденцію підвищення інтересу покупців до дорожчих об'єктів, вартістю 100-250 тис. дол. Також, якщо ще недавно покупці хотіли купувати об'єкти без ремонту, щоб зробити його самостійно на свій смак, то сьогодні багатьом цікаві об'єкти вже готові до заселення, навіть якщо це потребує тривалішого пошуку відповідного варіанту. Попит на об'єкти з ремонтом і без нього на сьогоднішній день складає 50х50%», – зазначає Галина Мельникова.

 

*Розрахунок проводився у національній валюті по середньому курсу на день підписання договору

 

Довідка про компанію:

Агентство нерухомості «Благовіст» засновано в 1993 році.

Зараз в Києві працює 8 філіалів агентства.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: