Впродовж жовтня у Києві було підписано 436 угод з оренди нерухомості

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м.Київ) Галини Мельникової, у жовтні поточного року агентством було укладено 436 угод з оренди нерухомості в Києві. Це на 7,6% нижче за показник вересня. Рівень витрат на оренду впродовж місяця склав 241 тис. 819 дол. США.* Це на 6% менше, ніж у вересні.

Категорія об'єктів вартістю до 500 дол. США в міс. склала 59% від загального обсягу. У цій категорії представлені 1-2-кімнатні квартири в Голосіївському, Дарницькому, Дніпровському, Печерському, Шевченківському та Святошинському районах, а також невеликі приміщення нежитлового фонду (11 і 40 кв. м) у Голосіївському районі (вул. Велика Васильківська та вул. Метрологічна ) під розміщення магазинів. Орендували також офіси. Одним з таких варіантів став офіс, площею 100 кв. м з кабінетної системою, хорошим ремонтом, двома санвузлами на вул. Саксаганського.

Квартири в цьому ціновому сегменті часто здають з ремонтом і укомплектовані необхідними меблями та побутовою технікою. При цьому, зняти житло можна як у центральних районах міста в старому житловому фонді з хорошим ремонтом, так і знайти привабливі варіанти більшої площі на лівому березі столиці.

Найбюджетнішим варіантом, орендованим у жовтні, була 1-кімнатна «гостинка» 27 кв. м по пр. Маяковського (Деснянський р-н) вартістю 3000 грн./міс.

«У сегменті оренди недорогої нерухомості спостерігається тенденція до збільшення попиту на невеликі приміщення під розміщення магазинів – від 15 до 70 кв. м. Це добра ознака того, що бізнес в Україні починає відновлюватися, оскільки ще рік тому, багато підприємців призупиняли свою діяльність. Найпопулярнішими офісними приміщеннями стають варіанти площею 50-80 кв. м, переважно з кабінетної системою», – коментує тенденції Галина Мельникова.

У ціновому діапазоні 500-1000 дол. в міс. було укладено 31% угод. У цій категорії фаворитами були квартири в Печерському, Голосіївському, Шевченківському районах. У меншій мірі – в Оболонському та Дарницькому. Також користувалися попитом нежитлові приміщення в центральній частині міста.

У зазначеному діапазоні цін можна було орендувати 3-4 кімнатні квартири, площею 80-90 кв. м з хорошим ремонтом, як в нових будинках, так і у відреставрованих об'єктах старої забудови. Такі квартири орендували, переважно, на вулицях Володимирській, Хрещатик, Сікорського, Щекавицькій, Чавдар. Орендарів приваблювали в об'єктах наявність парковки, закрита територія будинку, високоякісний ремонт і оснащення квартир необхідними меблями і технікою.

У цьому сегменті в жовтні здавали в оренду і нежитлові приміщення в центральній частині міста (вул. Еспланадна), площею 114 кв. м з кабінетної системою, якісним ремонтом, системою безпеки, паркінгом. У Солом'янському районі (вул. Лебедєва-Кумача) здавали нежитлові приміщення, площею 100-187 кв. м під будь-який вид діяльності.

У сегменті від 1000 до 2500 дол. в міс. частка угод склала 10%. У цьому діапазоні традиційно орендарів цікавили квартири у Печерському (бул. Лесі Українки, вул. Городецького, вул. Барбюса, вул. Старонаводницька), Шевченківському (вул. Шамрила, вул. Тургенєвська, вул. Пушкінська, вул. Прорізна) районах. Тут орендували квартири як в новобудовах, так і будинках більш ранньої забудови, площею від 90 кв. м з якісним ремонтом і високим рівнем безпеки будинків.

Потрапили в зазначену цінову категорію і приватні будинки, а також нежитлові (офісні та торгові) об'єкти. Популярними серед орендарів залишаються пропозиції комерційної нерухомості на бул. Лесі Українки та вул. Шота Руставелі.

Заміські будинки в жовтні орендували в Києво-Святошинському районі (Софіївська-Борщагівка), площею 290 і 320 кв. м, з авторським ремонтом, охороною, ландшафтним дизайном території, каміном, земельними ділянками від 17 до 24 соток.

«Серед орендарів є стабільний попит на об'єкти з хорошим ремонтом, зручним місцем розташування та парковкою. Ми прогнозуємо, що до середини грудня ринок оренди буде активним, а потім можливе сезонне зниження, пов'язане з періодом новорічних свят», – ділиться спостереженнями Галина Мельникова, Генеральний директор АН «Благовіст».

 

*Розрахунок відбувався у національній валюті за середнім чи фіксованим курсом

 

Довідка про компанію:

Агентство нерухомості «Благовіст» було створено в 1993 році.

Зараз в Києві працює 8 відділень агентства.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: