Впродовж листопада в Києві було проведено 418 операцій з оренди нерухомості

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м.Київ) Галини Мельникової в листопаді поточного року агентством було підписано 418 договорів з оренди нерухомості в Києві. Це на 4% нижче за показники жовтня. Рівень витрат на оренду протягом місяця склав 215 тис. 634 дол.*, що на 11% менше, ніж у жовтні.

Категорія об'єктів вартістю до 500 дол. США в міс. склала 65% від загального обсягу. У цій категорії широко представлені 1-2-кімнатні квартири в Голосіївському, Дарницькому, Дніпровському районах. У меншій мірі – в Печерському, Шевченківському та Солом'янському, Оболонському районах. Тут житло здавали з різними рівнями ремонту - від бюджетного до висококласного. Квартири були розташовані, як в старих будинках, так і в новобудовах.

Потрапили в даний сегмент в листопаді також нежитлові приміщення. Так, у Голосіївському районі на вул. Заболотного, орендували магазин, площею 40 кв. м. за 6000 грн. в місяць. На вул. Саксаганського зняли в оренду офіс площею 100 кв. м з кабінетної системою і двома санвузлами за 10400 грн. в місяць.

Найбюджетнішим варіантом, орендованими в жовтні, була 1-кімнатна «гостинка» 28 кв. м на вул. Деміївській (Голосіївський район), з ремонтом, вартістю 2200 грн./міс.

У ціновому діапазоні 500-1000 дол. в міс. було проведено 25% угод. У цій категорії фаворитами були квартири в Печерському та Шевченківському районах. У меншій мірі - у Солом'янському, Дарницькому та Дніпровському районах.

У зазначеному діапазоні цін можна було орендувати 2-4 кімнатні квартири, площею 50-80 кв. м з хорошим ремонтом, як в нових будинках, так і у відреставрованих об'єктах старої забудови. Такі квартири орендували, переважно на вулицях Кропивницького, Щорса, Малопідвальній, бул. Лесі Українки. Орендарів приваблювали в об'єктах наявність парковки, закрита територія будинку, високоякісний ремонт і оснащення квартир необхідними меблями і технікою. Особливе значення мав фактор безпеки будинку.

У цьому сегменті в листопаді здавали в оренду також нежитлові приміщення в центральній частині міста (вул. Ольгинська, вул. Дмитрівська), площею 42-120 кв. м з кабінетною системою, якісним ремонтом, системою безпеки, паркінгом.

Були також одиничні угоди з оренди заміських будинків, розташованих недалеко від столиці. Так, орендували будинок у Петропавлівській Борщагівці, площею 200 кв. м з 6-ма кімнатами, дорогим ремонтом, укомплектований необхідними меблями і технікою.

У сегменті від 1000 до 2500 дол. в міс. частка угод склала 10%. У цьому діапазоні традиційно орендарів цікавили квартири в Печерському (бул. Лесі Українки, вул. Кудрі), Шевченківському (вул. Хрещатик, вул. Вєтрова), Солом'янському (вул. Клінічна) районах. Тут орендували квартири, як в новобудовах, так і будинках більш ранньої забудови, площею від 80 кв. м з якісним ремонтом і високим рівнем безпеки.

У цьому сегменті були представлені і нестандартні пропозиції, наприклад, на вул. Вєтрова, здали в оренду 8-кімнатні 2-рівневі апартаменти. Площа об'єкта - 400 кв. м. Крім безпосередньо житлової зони, в апартаментах є кімната для домашнього кінотеатру, тренажерний зал, зимовий сад, камін та інше. Орендна ставка склала 40 тис. грн. в місяць. Ще один «оригінальний» об'єкт був зданий на вул. Клінічній. Тут орендували 3-кімнатні апартаменти в клубному будинку на 8 квартир. Особливістю цієї пропозиції, окрім висококласного ремонту і оснащення квартири, стала власна інфраструктура будинку - басейн, тренажерний зал, зона барбекю, високий рівень охорони. Ці апартаменти були орендовані за 52 тис. грн. в місяць.

Потрапили в зазначену цінову категорію і офісні об'єкти. Популярними серед орендарів залишаються пропозиції комерційної нерухомості на бул. Лесі Українки, вул. Кудрі, вул. Звіринецькій.

«Активність на ринку оренди київської нерухомості залишається досить високою і за нашими прогнозами вона утримається на нинішньому рівні до кінця року. Збільшується інтерес до нестандартних об'єктів з додатковими перевагами для орендарів у високому ціновому сегменті. Особливою популярністю користуються квартири, які вперше пропонуються в оренду», - ділиться спостереженнями Галина Мельникова, Генеральний директор АН «Благовіст».

*Розрахунок проводився в національній валюті за усередненим або фіксованим курсом


Довідка про компанію:
Агентство нерухомості «Благовіст» було засновано в 1993 році.
На сьогоднішній день в Києві працює 8 відділень агентства.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: