Впродовж грудня в Києві було проведено 368 операцій оренди нерухомості

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м. Київ) Галини Мельникової в грудні 2015 року агентством було проведено 368 операцій з оренди нерухомості в Києві. Це на 12% нижче за показники листопада. Рівень витрат на оренду протягом місяця склав 186 тис. 253 дол.* Це на 14% менше, ніж у листопаді.

Категорія об'єктів вартістю до 500 дол. США в міс. склала 68% від загального обсягу. У цій категорії широко представлені 1-2-кімнатні квартири в Деснянському, Голосіївському, Дарницькому, Дніпровському, Святошинському районах. Тут житло здавали з різними рівнями ремонту – від бюджетного до висококласного. Квартири були розташовані, як в старих будинках, так і в новобудовах.

У межах до 4 тис. гривень можна було орендувати невелику однокімнатну квартиру з ремонтом в Деснянському, Дніпровському районах, переважно в старому житловому фонді.

З бюджетом 5-7 тис. грн. можна було орендувати 1-2-кімнатні квартири, як у старому житловому фонді, так і в новобудовах. При цьому це могли бути як невеликі за площею квартири з хорошим ремонтом в районах наближених до центру, так і більш просторе житло, але у віддаленіших районах. Наприклад, у Голосіївському районі (вул. Ломоносова, пр. Науки, вул. Вільямса).

За 8-12 тис. грн. можна було орендувати квартири в центрі – Печерський (бул. Лесі Українки, вул. Велика Васильківська), Шевченківський райони (вул. Жилянська). Площа житла – від 35 кв. м.

Були й варіанти здачі в оренду нетипового житла. Так, у Святошинському районі, на вул. Олевській, орендували таунхаус з ремонтом високого рівня, з власною територією та парковкою за 12 тис. 100 грн. в місяць.

Потрапили у цей сегмент в грудні і нежитлові приміщення. Так, у Шевченківському районі на вул. Хрещатик, орендували офісне приміщення, площею 23 кв. м. за 8 тис. 500 грн. в місяць. На вул. Обсерваторній (Печерський район) зняли в оренду офіс 23 кв. м за 4 тис. 900 грн. в місяць. На вул. Димитрова (вул. Ділова) здали в оренду офіс, площею 36 кв. м з хорошим ремонтом за 10 тис. 400 грн. в місяць.

Найбюджетнішим варіантом, орендованим у грудні, стало нежитлове приміщення в Печерському районі (вул. Кіквідзе), площею 10 кв. м, за 2 тис. 200 грн. в місяць.

Також сюди потрапила 1-кімнатна квартира 34 кв. м з ремонтом і меблями на Харківському шосе (Дарницький район), вартістю 3 тис. грн./міс.

У ціновому діапазоні 500-1000 дол. в міс. було проведено 22% угод. У цій категорії фаворитами були квартири в Шевченківському, Солом'янському, Печерському, Оболонському та Голосіївському районах, а також точково в Дарницькому районі.

У зазначеному ціновому діапазоні можна було орендувати 2-4 кімнатні квартири, площею 50-75 кв. м з хорошим ремонтом. Такі квартири орендували, переважно, на вулицях Чорновола (Шевченківський район), вул. Щорса (Печерський район) та ін. Орендарів приваблювали в об'єктах наявність парковки, закрита територія будинку, високоякісний ремонт і оснащення квартир необхідними меблями і технікою. Також спостерігалася тенденція до оренди квартир у новобудовах.

У цьому сегменті в грудні здавали в оренду також нежитлові приміщення в центральній частині міста (вул. Щорса, вул. Саксаганського), площею 70-225 кв. м, з кабінетної системою, якісним ремонтом, системою безпеки, паркінгом.

У сегменті від 1000 до 2500 дол. в міс. частка угод склала 10%. У цьому діапазоні фаворитом був Печерський район. Також традиційно орендарів цікавили квартири в Шевченківському та Голосіївському районах. Тут орендували квартири, як в новобудовах, так і будинках більш ранньої забудови.

При цьому популярністю користувалися також цікаві пропозиції не в центрі міста. Наприклад, на вул. Протасів Яр, орендували квартиру в клубному комплексі, з охоронюваною закритою територією, інфраструктурою, хорошим ремонтом. Площа житла склала 160 кв. м, а орендували його за 55 тис. грн. в місяць.

Потрапили в зазначену цінову категорію і нежитлові (офісні) об'єкти. Популярними серед орендарів були пропозиції комерційної нерухомості на вул. Щорса (Печерський район), вул. Вільямса (Голосіївський район).

«Грудень був досить продуктивним місяцем, про що свідчить рівень витрат на оренду і кількість угод. У січні ми прогнозуємо невелике затишшя, багато хто перенесе вирішення питань, пов'язаних з орендою на середину січня, коли закінчаться новорічні та різдвяні свята», – ділиться спостереженнями та прогнозами Галина Мельникова, Генеральний директор АН «Благовіст».

*Розрахунок відбувався у національній валюті за усередненим або фіксованим курсом

Довідка про компанію:
Агентство нерухомості «Благовіст» було засноване в 1993 році.
На сьогоднішній день в Києві працює 8 відділень агентства.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: