Впродовж січня в Києві було проведено 284 операції з оренди нерухомості

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м.Київ) Галини Мельникової в січні поточного року агентством було проведено 284договори з оренди нерухомості в Києві. Це на 22% нижче за показники грудня. Рівень витрат на оренду впродовж місяця склав 151 тис. 476 дол.* Це на 18% менше, ніж у грудні.

Категорія об'єктів вартістю до 500 дол. США в міс. склала 64% від загального обсягу. У цій категорії широко представлені 1-2-кімнатні квартири в Деснянському, Дарницькому, Дніпровському, Святошинському, Шевченківському районах.

До 5 тис. гривень можна було зняти в оренду невелику 1-к квартиру в Деснянському або Оболонському районах. Наприклад, на вул. Рокосовського (Оболонський район) можна було орендувати «гостинку», площею 35 кв. м в хорошому стані з меблями за 4 тис. 500 грн.

З бюджетом 5-7 тис. грн. можна було орендувати 1-2-к квартири, як в старому житловому фонді, так і в новобудовах. Наприклад, на вул. Вадима Гетьмана орендували 2-к квартиру, площею 50 кв. м. з хорошим ремонтом за 5 тис. грн. За 7 тис. грн. орендували 3-к квартиру на вул. Фрунзе, площею 62 кв. м, з хорошим ремонтом і меблями.

За 8-12 тис. грн. можна було орендувати квартири в центрі та на Лівому березі. Наприклад, за 9 тис. грн. здали 1-к квартиру на вул. Чорновола (Шевченківський район), 57 кв. м з якісним ремонтом і технікою. За 12 тис. 500 грн. орендували 2-к квартиру на вул. Щорса (Печерський район) з високоякісним ремонтом.

Найбюджетнішим варіантом, орендованим у січні, стало нежитлове приміщення в пер. Т. Шевченка на першому поверсі, площею 11 кв. м за 2 тис. грн. в місяць.

У ціновому діапазоні 500-1000 дол. в міс. було укладено 26% угод. У цій категорії фаворитами були квартири в Голосіївському, Печерському, Шевченківському районах, а також точково в Дніпровському, Подільському та Солом'янському районах.

У зазначеному діапазоні цін можна було орендувати 2-4 кімнатні квартири, площею 80-86 кв. м з хорошим ремонтом.

Так, на пр. Червонозоряному можна було орендувати 3-к квартиру, 86 кв. м з ремонтом за 13 тис. грн./міс. За 22 тис. грн./міс. орендували 3-к квартиру на вул. Почайнинській (Подільський район), площею 80 кв. м, з видовими характеристиками, паркінгом і охороною.

У сегменті від 1000 до 2500 дол. в міс. частка угод склала 10%. У цьому діапазоні фаворитами були Голосіївський, Дарницький, Дніпровський, Оболонський та Печерський райони. У січні в даній ціновій категорії 30% угод припало на нежитловий фонд. Так, на вул. Трисвятительській орендували 7-кімнатний офіс, площею 138 кв. м за 29 тис. грн./міс.

З квартир можна було орендувати 4-к квартиру на вул. Хоревій (Подільський район) в будинку після реконструкції, з якісним ремонтом і всією необхідною технікою за 62 тис. грн./міс. Вона стала найдорожчим варіантом, орендованим у січні.

А найдорожчим об'єктом нежитлової нерухомості, орендованим у січні, став офіс на вул. Антоновича, площею 146 кв. м у новобудові. Об'єкт зняли в оренду за 50 тис. грн./міс.

«Зберігається тенденція до вибору об'єктів, розташування яких в незалежності від району дозволяє швидко добратися в центр міста. У житловому сегменті, як і раніше, велике значення має якість житла. Навіть до об'єктів невисокої цінової категорії орендарі висувають високі вимоги. У найближчій перспективі зростатиме інтерес до оренди нежитлових приміщень – як компактних, так і великих площ», – ділиться спостереженнями та прогнозами Галина Мельникова, Генеральний директор АН «Благовіст».

*Розрахунок проводився в національній валюті за усередненим або фіксованим курсом

Довідка про компанію:

Агентство нерухомості «Благовіст», що входить до Корпорації First Realty Group, було засновано в 1993 році.

На сьогоднішній день в Києві працює 8 офісів агентства, з якими співпрацюють близько 500 професійних ріелторів.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: