Впродовж травня у Києві було підписано 316 договорів оренди нерухомості

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м. Київ) Галини Мельникової в травні поточного року агентством було проведено 316 операцій з оренди нерухомості в Києві. Це на третину менше за показники квітня, але при цьому рівень витрат на оренду нерухомості в травні, в порівнянні з квітнем, виріс на 51%, склавши 339 тис. 151 дол.*

Категорія об'єктів вартістю до 500 дол. США в міс. склала 51% від загального обсягу. У цій категорії представлені 1-2-кімнатні квартири у Святошинському, Печерському, Оболонському, Дніпровському, Дарницькому і Голосіївському районах.

Найбюджетнішим варіантом, орендованим у травні, стала 1-кімнатна квартира на вул. Генерала Потапова (Святошинський район), в «хрущовці», площею 30 кв. м, яку зняли за 3500 грн./міс.

Маючи бюджет в 5-8 тис. грн. можна було орендувати 1-3-кімнатні квартири з хорошим ремонтом, меблями і побутовою технікою в різних районах міста.

Одним з таких варіантів стала 2-кімнатна квартира, 46 кв. м на бул. Лесі Українки (Печерський район), з якісним ремонтом, технікою і меблями за 7500 грн./міс.

З бюджетом до 10 тис. грн. можна було зняти в оренду підвальне приміщення на вул. Васильківській у Голосіївському районі, площею 137 кв. м з ремонтом за 10 тис. грн./міс.

За цю ж суму орендували будинок, площею 120 кв. м і ділянкою 3 сотки в с. Чабани Києво-Святошинського району. Об'єкт – з ремонтом.

У ціновому діапазоні 500-1000 дол. в міс. було проведено 32% угод. У цій категорії фаворитами були 2-3 кімнатні квартири в Голосіївському, Печерському, Шевченківському, Солом'янському, Оболонському та Дарницькому районах.

Найдоступнішою, орендованою у травні квартирою, в цій ціновій категорії стала3-кімнатна квартира, площею 73 кв. м. в новому будинку з хорошим ремонтом і меблями за 13000 грн./міс.

За суму в 22500 грн./міс. орендували 2-кімнатну квартиру на Хрещатику, в «сталінці». Квартира здавалася перший раз, в ній зроблений якісний ремонт.
У сегменті від 1000 до 2500 дол. в міс. частка угод склала 17%. У цьому діапазоні традиційно орендарів цікавили квартири, переважно, в центральних районах столиці.

Так, на пр. Голосіївському (Голосіївський район) орендували 4-кімнатну квартиру, площею 68 кв. м з хорошим ремонтом, меблями і технікою за 25000 грн./міс. А на вул. Чорновола (Шевченківський район) – 3-кімнатну квартиру, площею 136 кв. м з ремонтом за 30000 грн./міс.

Найдорожчим об'єктом, орендованим у травні в цьому ціновому діапазоні, став 2-поверховий будинок в Романкові. Особняк площею 400 кв.м із земельною ділянкою 25 соток був орендований за 55000 тис. грн./міс. У будинку зроблено авторський ремонт.

«У травні кількість угод менша, ніж була в квітні, але при цьому рівень витрат на оренду виріс. Це пояснюється тим, що зріс інтерес до оренди дорожчих об'єктів нерухомості. Високим залишається попит на квартири в будинках поблизу зручних транспортних сполучень, з якісним ремонтом. Зберігається інтерес до оренди будинків. В найближчому майбутньому ситуація кардинально не зміниться, ми спостерігатимемо стабільний інтерес орендарів до якісних об'єктів нерухомості», – коментує Галина Мельникова, Генеральний директор АН «Благовіст».

*Розрахунок проводився в національній валюті за усередненим або фіксованим курсом

 

Довідка про компанію:

Агентство нерухомості «Благовіст», що входить до складу Корпорації First Realty Group, було засновано в 1993 році.

На сьогоднішній день в Києві працює 8 офісів агентства, з якими співпрацюють близько 500 професійних ріелторів.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: