У травні рівень капіталовкладень у нерухомість Києва склав 26 млн. 308 тис. дол. США

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м.Київ) Галини Мельникової, впродовж травня 2016 року обсяг капіталовкладень у нерухомість Києва склав 26 млн. 308 тис. дол. США, що на 11% вище за показники квітня. Кількість угод зросла на 2,1%.

Сегмент до 50 тис. дол. у травні, зайняв частку 25% від загальної кількості угод. Тут купувалися переважно 1-2-кімнатні квартири практично у всіх районах столиці. Найбільша кількість проданих квартир розташовані в Дарницькому, Деснянському, Святошинському, Печерському, Шевченківському районах, Солом'янському та Оболонському районах.

Всього в даному сегменті продажу квартир зайняли 89% від кількості угод, 7% – припало на об'єкти нежитлового фонду і 4% – на земельні ділянки.

Найбюджетнішим об'єктом, проданим в травні, стало паркомісце в новому будинку, площею 26 кв. м на вул. Златоустівській за ціною 25 тис. Дол. За такою ж ціною було продано земельну ділянку на Русанівських садах, площею 6 соток.

Серед квартир найдоступнішою за ціною стала 1-кімнатна квартира, площею 37 кв. м на вул. Зодчих у Святошинському районі. Вартість об'єкта – 26 тис. дол.

Загалом об'єкти вартістю до 30 тис. дол. у травні зайняли частку 17% від загальної кількості угод в сегменті житла, вартістю до 50 тис.

Маючи бюджет в 35-40 тис. дол. можна було придбати, наприклад, 2-кімнатну квартиру, площею 55 кв. м, в житловому стані в Шевченківському районі за 40 тис. дол.

У сегменті 50-100 тис. дол. було проведено 47% угод. Тут продавали переважно 1-3-кімнатні квартири в Голосіївському, Дарницькому, Дніпровському, Печерському, Святошинському районах.

Загалом в цьому сегменті продажі квартир зайняли 99% від загальної кількості договорів, 1% припав на земельні ділянки.

З бюджетом 50-60 тис. дол. покупець міг придбати трикімнатну квартиру в Дніпровському районі на вул. Бойченка, площею 62 кв. м в житловому стані. Сума договору – 50 тис. дол.

За 100 тис. дол. можна було стати власником 3-кімнатної квартири у новому будинку на пр. Науки в Голосіївському районі, площею 100 кв. м. Квартира продавалася з ремонтом.

На вул. Богатирській в Оболонському районі можна було купити земельну ділянку – 12 соток, біля озера за 75 тис. дол.

Цінова категорія від 100 до 250 тис. дол. за підсумками травня склала 28%. Фаворитами цієї категорії були об'єкти в Голосіївському, Дарницькому, Печерському, Шевченківському, Оболонському районах.

Всього в даному сегменті продажі квартир зайняли 88% від кількості угод, 7% припало на об'єкти нежитлового фонду і 5% – на будинки.

В цьому сегменті продавали переважно 2-3-кімнатні квартири.

За 100 тис. дол. можна було купити 3-кімнатну квартиру в новому будинку на пр. Маршала Малиновського в Оболонському районі. Площа квартири – 95 кв. м, без ремонту.

У центрі столиці, на Лабраторном провулку (Печерський район) продали 3-кімнатну квартиру в «сталінці», площею 76 кв. м, з хорошим ремонтом за 105 тис. дол.

Серед об'єктів нежитлового фонду – офісне приміщення на вул. Саперно-Слобідська, площею 82,4 кв. м з ремонтом і меблями за 105 тис. дол.

У цьому сегменті також можна було придбати будинок, площею 100 кв. м в с. Гнідин Бориспільського району (будівельна готовність – 90%) з видом на річку за 140 тис. дол.

Найдорожчим об'єктом, проданим у травні в рамках цього сегменту (до 250 тис. дол.), стала 3-кімнатна квартира площею 80 кв. м в новому будинку, на Голосіївському проспекті. Об'єкт з якісним ремонтом, зі всіма необхідними меблями і технікою продали за 245 тис. дол.

«У травні, незважаючи на велику кількість вихідних днів через свята, ринок був активним, що позитивно вплинуло на показники капіталізації. Щодо тенденцій, то з кожним місяцем ми спостерігаємо ріст інтересу до придбання офісних приміщень для ведення власного бізнесу. Також покупці цікавляться земельними ділянками. Зараз найкращий час для придбання землі, оскільки ціни на такі об'єкти закріпилися, а власники готові торгуватися. Триває сезонний попит на покупку заміських будинків, який триватиме до осені», – ділиться спостереженнями і прогнозами Галина Мельникова, Генеральний директор АН «Благовіст».

*Розрахунок проводився в національній валюті за усередненим курсом на день укладання угоди

Довідка про компанію:
Агентство нерухомості «Благовіст», що входить до складу Корпорації First Realty Group, було засновано в 1993 році.
На сьогоднішній день в Києві працює 8 офісів агентства, з якими співпрацюють близько 500 професійних ріелторів.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: