Впродовж червня у Києві було підписано 343 договори оренди нерухомості

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м. Київ) Галини Мельникової в червні поточного року агентством було проведено 343 операцій з оренди нерухомості в Києві. Це на 9% більше, ніж минулого місяця, при цьому рівень витрат на оренду склав склавши 211 тис. 723 дол*.

Категорія об'єктів вартістю до 500 дол. США в міс. склала 51% від загального обсягу. У цій категорії представлені 1-2-кімнатні квартири в Печерському, Дніпровському, Дарницькому і Голосіївському районах.

Найбюджетнішим варіантом, орендованим у червні, стала 1-кімнатна квартира на вул. Семашко (Святошинський район), в «хрущовці», площею 40 кв. м, яку орендували за 4000 грн./міс.

Всього об'єктів, які орендували за ціною до 5000 грн./міс. – 17% від загальної кількості договорів у цьому ціновому сегменті.

Маючи бюджет 5-10 тис. грн. можна було зняти 1-3-кімнатні квартири з хорошим ремонтом, меблями і побутовою технікою в різних районах міста.

Одним з таких варіантів стала 3-кімнатна квартира, 90 кв. м на вул. Бучми (Дніпровський район), з якісним ремонтом, технікою і меблями за 8600 грн./міс. За 9000 грн./міс. орендували 1-кімнатну квартиру, 32 кв. м в Печерському районі на вул. Гусовського.

Були в даному сегменті орендовані також і нежитлові приміщення. Один з таких об'єктів – складське приміщення на Кільцевій дорозі. Об'єкт, площею 120 кв. м, розташований на першому поверсі. Орендували склад за 4000 грн./міс.

У ціновому діапазоні 500-1000 дол. в міс. було укладено 33% договорів. У цій категорії фаворитами були 2-3 кімнатні квартири в Голосіївському, Печерському, Шевченківському, Солом'янському та Дніпровському районах.

Серед об'єктів, орендованих у цій ціновій категорії – 1-кімнатна квартира, площею 40 кв. м на вул. Петрицького в Святошинському районі з хорошим ремонтом. Її орендували за 13000 грн./міс.

У центрі на вул. Хрещатик можна було орендувати 2-кімнатну квартиру, площею 75 кв. м в «сталінці» з хорошим ремонтом і необхідною побутовою технікою за 17500 грн./міс.

Також в цьому сегменті орендували офісне приміщення на вул. Андрющенко, на 2 поверсі з необхідними меблями і ремонтом за 16000 грн./міс.

Серед орендованих будинків – об'єкт в с. Проців, площею 220 кв. м, з ділянкою 12 соток, з ремонтом. Будинок орендували за 20000 грн./міс.

У сегменті від 1000 до 2500 дол. в міс. частка угод склала 16%. У цьому діапазоні традиційно орендарів цікавили квартири, переважно, в центральних районах столиці – Голосіївському, Печерському та Шевченківському.

Так, на пр. Героїв Сталінграду (Оболонський район), орендували 4-кімнатну квартиру, з хорошим ремонтом і необхідною технікою за 28000 грн./міс. На Нестерівському провулку, орендували 3-кімнатну квартиру з висококласним ремонтом за 52000 грн./міс. Були також підписані договори оренди будинків. В с. Підгірці (Обухівський район) орендували 2-поверховий будинок, 470 кв. м з ремонтом і меблями, басейном біля будинку за 40000 грн./міс.

Найдорожчим об'єктом, орендованим у червні в цьому ціновому діапазоні, стало приміщення, площею 310 кв. м на вул. Софіївській (Шевченківський район), під розміщення кафе, з трьома входами, без ремонту за 63000 грн./міс.

«Найбільший попит традиційно спостерігається на об'єкти до 500 дол./міс. При цьому, щоб орендувати найдоступніший за ціною об'єкт необхідно встигнути вчасно приїхати на перегляд і не витрачати багато часу на прийняття рішення, оскільки такі пропозиції дуже швидко знаходять своїх орендарів. Зберігається інтерес до оренди нежитлових приміщень, при цьому площа затребуваних об'єктів, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, зростає. Вперше за довгий період зняли в оренду складське приміщення, що є хорошим сигналом того, що бізнес-діяльність відновлюється. Також триває сезон оренди заміських будинків», – коментує Галина Мельникова, Генеральний директор АН «Благовіст».

*Розрахунок проводився в національній валюті за усередненим або фіксованим курсом

 

Довідка про компанію:

Агентство нерухомості «Благовіст», що входить до складу Корпорації First Realty Group, було засновано в 1993 році.

На сьогоднішній день в Києві працює 8 офісів агентства, з якими співпрацюють близько 500 професійних ріелторів.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: