В червні рівень капіталовкладень у нерухомість Києва склав 21 млн. 429 тис. дол. США

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м.Київ) Галини Мельникової, впродовж червня 2016 року обсяг капіталовкладень у нерухомість Києва склав 21 млн. 429 тис. дол. США, що на 18,5% нижче за показники травня. Кількість операцій знизилася на 1,1%.

Сегмент до 50 тис. дол. у червні, зайняв частку 26% від загальної кількості угод. Тут купували переважно 1-2-кімнатні квартири в Дарницькому, Дніпровському, Солом'янському районах. Точково – у Голосіївському і Печерському районах. Загалом в цьому сегменті у червні продавали виключно квартири.

Найбюджетнішим об'єктом, проданим у червні, стала квартира готельного типу, площею 28 кв. м без ремонту на бул. Перова (в Дніпровський район) за 20 тис. дол.

В цьому ціновому сегменті було продано низку квартир по вул. Соломії Крушельницької (Дарницький район) у новому будинку за ціною від 25 тис. до 28. тис. дол. Середня площа – 36 кв. м. Ціна об'єктів залежала від їх площі.

У Дніпровському районі, маючи 46 тис. 500 дол., можна було купити 1-кімнатну видову квартиру у новому будинку після будівельників, площею 55 кв. м.

У сегменті 50-100 тис. дол. було підписано 48% договорів. Тут продавали переважно 1-3-кімнатні квартири в Голосіївському, Дарницькому, Дніпровському, Печерському, Солом'янському районах. Загалом в цьому сегменті продаж квартир зайняли 99% від всієї кількості угод, 1% припав на будинки.

З бюджетом 51 тис. дол. покупець міг придбати 2-кімнатну квартиру в Дарницькому районі на вул. Драгоманова, площею 65 кв. м в після будівельників у новому будинку.

У Солом'янському районі на вул. Преображенського (Клименка) можна було купити 3-кімнатну квартиру, площею 70 кв. м з якісним ремонтом і технікою за 70 тис. дол.

Маючи 82 тис. 500 дол. можна було купити житло в центрі – на вул. Підвисоцького (Печерський район). Це 3-кімнатна квартира, площею 63 кв. м, в новому будинку без ремонту.

Було також продано будинок. Так в с. Проців (Бориспільський район), за 91 тис. дол. нового власника отримав будинок, площею 80 кв. м.

Цінова категорія від 100 до 250 тис. дол. за підсумками червня склала 26%. Фаворитами цієї категорії були об'єкти в Голосіївському, Дарницькому, Печерському, точково в Шевченківському і Святошинському районах.

Загалом у цьому сегменті продаж квартир зайняв 93% від всієї кількості угод, 3% – припало на об'єкти нежитлового фонду і 4% – на будинки. В цьому сегменті продавали переважно 2-3-кімнатні квартири.

За 100 тис. дол. можна було купити 2-кімнатну квартиру в новому будинку на вул. Коновальця (Щорса) в Печерському районі. Площа квартири – 93,4 кв. м, без ремонту.

В Оболонському районі на пр. Героїв Сталінграда, продали 4-кімнатну квартиру площею 140 кв. м. з ремонтом в будинку 2005 будівлі за 245 тис. дол.

Серед об'єктів нежитлового фонду – офісне приміщення на Харківському шосе, площею 111 кв. м з ремонтом і меблями за 130 тис. дол.

У цьому сегменті також можна було придбати будинок, площею 177 кв. м в с. Гора Бориспільського району з хорошим ремонтом, 10 сотками землі за 165 тис. дол.

Найдорожчим об'єктом, реалізованим у червні в рамках цього сегменту (до 250 тис. дол.), стала 1-кімнатна квартира площею 46 кв. м в дореволюційному реконструйованому будинку, на вул. Станіславського в Печерському районі. Об'єкт з якісним ремонтом, зі всіма необхідними меблями і технікою продали за 245 тис. дол.

«На показники капіталізації в червні вплинув початок відпускного періоду, а також низка вихідних святкових днів. Проте, ринок активний. Крім традиційного попиту на квартири, у покупців спостерігається стабільний інтерес до придбання нежитлових приміщень і будинків», – ділиться спостереженнями Галина Мельникова, Генеральний директор АН «Благовіст».

 

*Розрахунок проводився в національній валюті за усередненим курсом на день укладання угоди

Довідка про компанію:
Агентство нерухомості «Благовіст», що входить до складу Корпорації First Realty Group, було засновано в 1993 році.
На сьогоднішній день в Києві працює 8 офісів агентства, з якими співпрацюють близько 500 професійних ріелторів.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: