В липні рівень капіталовкладень у нерухомість Києва склав 26 млн. 279 тис. дол. США

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м.Київ) Галини Мельникової, впродовж червня 2016 року обсяг капіталовкладень у нерухомість Києва склав 26 млн. 279 тис. дол. США, щоо на 23% вище за показники червня. Кількість операцій виросла на 12%.

Сегмент до 50 тис. дол. у червні, зайняв частку 30% від загальної кількості угод. Тут купували переважно 1-2-кімнатні квартири в Дарницькому, Дніпровському, Солом'янському, Голосіївському, Оболонському, Святошинському і Печерському районах.

Загалом в цьому сегменті продажі квартир зайняли 93% від всієї кількості договорів, нежитловий фонд – 2%, а заміська нерухомість (будинки і земля) – 5%.

Найбюджетнішим об'єктом, проданим у липні, стала частина будинку, площею 42 кв. м в Солом'янському районі з 4-ма сотками землі за 20 тис. дол.

Ще одним з найдоступніших варіантів була 1-кімнатна квартира на Борщагівці по вул. Картвелішвілі, площею 32 кв. м. з меблями за 21 тис. дол.

Серед 2-кімнатних квартир продали об'єкт, площею 55,9 кв. м на вул. Теремківській в Голосіївському районі, без ремонту, після будівельників за 40 тис. дол.

Були також продажі квартир у передмісті. Так, в Ірпені продана 1-кімнатна квартира в новобудові, площею 40 кв. м, без ремонту за 27 тис. дол.

Серед об'єктів заміської нерухомості в цьому ціновому сегменті було продано земельну ділянку 12 соток в Бориспільському районі, вартістю 30 тис. дол.

У сегменті 50-100 тис. дол. було підписано 45% договорів. Тут продавалися переважно 1-3-кімнатні квартири в Голосіївському, Дніпровському, Печерському, Солом'янському, Святошинському, Шевченківському, Подільському, Оболонському районах.

В цьому сегменті продажі квартир зайняли 96% від всієї кількості угод, 2% припало на земельні ділянки та 2% на нежитлові приміщення.

З бюджетом 52 тис. дол. покупець міг придбати 2-кімнатну квартиру в Голосіївському районі на вул. Великій Васильківській, площею 41 кв. м з ремонтом і меблями.

У центрі Києва, на вул. Івана Франка можна було купити 1-кімнатну квартиру в дореволюційному будинку, площею 50 кв. м, за 90 тис. дол.

Схожий бюджет було потрачено на покупку 4-кімнатної квартири на вул. Оболонській (Подільський район), площею 82 кв. м, без ремонту. Квартиру продали за 93 тис. дол.

Цінова категорія від 100 до 250 тис. дол. за підсумками липня склала 25%. Фаворитами цієї категорії були об'єкти в Голосіївському, Дарницькому, Печерському, точково в Шевченківському і Солом'янському районах.

В цьому сегменті продажі квартир зайняли 89% від загальної кількості угод, 8% припало на об'єкти заміської нерухомості і 3% на об'єкти нежитлової нерухомості. Тут купували переважно 2-3-кімнатні квартири.

За 104 тис. дол. придбали 2-кімнатну квартиру на бул. Лесі Українки в Печерському районі. Площа квартири – 76 кв. м, в житловому стані.

У Голосіївському районі на вул. Ломоносова придбали 2-кімнатну квартиру з хорошим ремонтом в новому будинку, площею 80 кв. м за 148 тис. дол.

Серед об'єктів нежитлового фонду – офісне приміщення на вул. Дмитрієвській в Шевченківському районі, площею 86,3 кв. м з ремонтом і меблями за 200 тис. дол.

В цьому сегменті, за 130 тис. доларів, такоже купили будинок, площею 150 кв. м в с. Гора Бориспільського району з хорошим ремонтом і меблями, 10 сотками землі.

Найдорожчим об'єктом, проданим в липні в рамках цього сегменту (до 250 тис. дол.), стала 3-кімнатна квартира площею 123 кв. у в новому будинку на пр. Героїв Сталінграду в Оболонському районі. Об'єкт з якісним ремонтом, зі всіма необхідними меблями і технікою продали за 248 тис. дол.

«Серед основних тенденцій липня, можна відзначити зменшення розміру знижки, яку готові запропонувати продавці нерухомості. Сьогодні в 80% об'єктів, торг не перевищує 5-6%. Більш яскраво виражається тенденція до придбання квартир в містах-супутниках Києва – Буча, Ірпінь, Софіївська-Борщагівка та ін., тобто там, де ведеться активне будівництво нового житла. Якщо говорити про заміські будинки та земельні ділянки, то інтерес до таких об'єктів знизився, що пояснюється завершенням сезону. Ми очікуємо, що в другій половині серпня активність на ринку зросте, в тому числі підвищиться попит на нежитлові приміщення, пов'язаний з початком ділового сезону», – ділиться спостереженнями і прогнозами Галина Мельникова, Генеральний директор АН «Благовіст».

 

*Розрахунок проводився в національній валюті за усередненим курсом на день укладання угоди.

Довідка про компанію:
Агентство нерухомості «Благовіст», що входить до складу Корпорації First Realty Group, було засновано в 1993 році.
На сьогоднішній день в Києві працює 8 офісів агентства, з якими співпрацюють близько 500 професійних ріелторів.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: