Впродовж липня у Києві було підписано 353 договори оренди нерухомості

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м. Київ) Галини Мельникової в липні поточного року агентством було проведено 353 операції з оренди нерухомості в Києві. Це на 3% більше, ніж минулого місяця, при цьому рівень витрат на оренду знизився на 5%, склавши 201 тис. 385 дол.*

Категорія об'єктів вартістю до 500 дол. США в міс. склала 59% від загального обсягу. У цій категорії представлені 1-2-кімнатні квартири в Печерському, Дніпровському, Дарницькому, Оболонському, Подільському та Голосіївському районах.

Найбюджетнішим варіантом, орендованим у липні, стала 1-кімнатна квартира на вул. Закревського (Деснянський район), площею 36 кв. м, яку орендували за 3000 грн./міс.

Маючи бюджет в 5-9 тис. грн. можна було зняти 1-3-кімнатні квартири з хорошим ремонтом, меблями і побутовою технікою в різних районах міста.

Одним з таких варіантів стала 1-кімнатна квартира, 45 кв. м на вул. Петра Калнишевського (Майорова) в Оболонському районі, з ремонтом і меблями за 4900 грн./міс.

За 9000 грн./міс. орендували 3-кімнатну квартиру на бул. Дружби Народів (Печерський район), площею 62,5 кв. м з ремонтом і меблями.

Серед дорожчих об'єктів – 3-кімнатна квартира на вул. Григоренка (Дарницький районі), площею 93 кв. м з якісним ремонтом, меблями і технікою за 12000 грн./міс. Особливістю договору оренди цієї нерухомості є те, що у вартість входить прибирання квартири раз на тиждень.

Були в даному сегменті орендовані також нежитлові приміщення. Один з таких об'єктів – офісне приміщення на вул. Сікорського. Об'єкт, площею 72 кв. м, без ремонту, орендували за 11700 грн./міс.

У ціновому діапазоні 500-1000 дол. в міс. було підписано 29% договорів. У цій категорії фаворитами були 2-3 кімнатні квартири в Голосіївському, Дарницькому Печерському, точково – в Оболонському, Дніпровському та Солом'янському районах.

Серед об'єктів, орендованих у вказаній ціновій категорії – 2-кімнатна квартира, площею 50 кв. м на вул. Грушевського в Печерському районі з хорошим ремонтом. Її орендували за 12500 грн./міс.

На пр. Голосіївському в Голосіївському районі орендували 3-кімнатну квартиру в сучасному житловому комплексі з висококласним ремонтом, технікою, меблями, системою безпеки за 18000 грн./міс.

Також в цьому сегменті орендували офісне приміщення на вул. Лермонтовській (Шевченківський район), на 1-му поверсі з необхідними меблями і ремонтом, площею 140 кв. м за 23400 грн./міс.

У сегменті від 1000 до 2500 дол. в міс. частка угод склала 12%. У цьому діапазоні традиційно орендарів цікавили квартири, переважно, в Голосіївському, Печерському та Шевченківському, а також точково в Оболонському районі.

Так, на бул. Лесі Українки орендували 3-кімнатну квартиру в новому будинку, площею 131 кв. м, з ремонтом і всім необхідним для комфортного життя за 25000 грн./міс.

На Дніпровській набережній (Дарницький район) можна було зняти 2-кімнатну квартиру, площею 89 кв. м з панорамою на Дніпро за 26000 грн./міс.

Були також угоди з оренди будинків. У м. Буча орендували будинок, 600 кв. м з ремонтом, меблями, басейном, прибудинковою ділянкою в 10 соток, поруч з лісом за 37200 грн./міс.

Орендували й офісну нерухомість. Так, на Кловському узвозі орендували 4-кімнатний офіс, площею 165 кв. м, з ремонтом, окремим входом, парковкою за 49600 грн./міс.

Найдорожчим об'єктом, орендованим у липні в цьому ціновому діапазоні, стало комерційне приміщення під магазин, з двома входами, кількома торговельними залами, кухнею площею 86 кв. м на пр. Повітрофлотському (Шевченківський район), за 60000 грн./міс.

«Незважаючи на період відпусток, активність на ринку оренди в липні була досить високою. При цьому орендарів у високому ціновому сегменті цікавили, здебільшого, об'єкти в центрі Києва, на відміну від попереднього періоду, коли для багатьох орендарів на першому плані була якість об'єкту, а не прив'язка до певного району. Також спостерігається поступове «загасання» інтересу до оренди будинків. Зростання попиту в сегменті нежитлової нерухомості ми очікуємо в кінці серпня, напередодні початку ділового сезону», – коментує Галина Мельникова, Генеральний директор АН «Благовіст».

 

*Розрахунок проводився в національній валюті за усередненим або фіксованим курсом

 

Довідка про компанію:

Агентство нерухомості «Благовіст», що входить до складу Корпорації First Realty Group, було засновано в 1993 році.

На сьогоднішній день в Києві працює 8 офісів агентства, з якими співпрацюють близько 500 професійних ріелторів.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: