Впродовж серпня в Києві було підписано 429 договорів оренди нерухомості

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м.Київ) Галини Мельникової, в серпні поточного року агентством було проведено 429 операцій з оренди нерухомості в Києві. Це на 21,5% більше, ніж минулого місяця, при цьому рівень витрат на оренду зріс на 22%, склавши 246 тис. 219 дол.*

Категорія об'єктів вартістю до 500 дол. США в міс. склала 56% від загального обсягу. У цій категорії представлені 1-2-кімнатні квартири в Печерському, Дніпровському, Дарницькому, Оболонському, Подільському, Шевченківському та Голосіївському районах.

Найбюджетнішим варіантом, орендованим у серпні, стало нежитлове приміщення, площею 19 кв. м, без ремонту, на вул. Кулібіна в Святошинському районі за 2500 грн./міс.

Маючи бюджет в 5-6 тис. грн. можна було зняти 1-2-кімнатні квартири з хорошим ремонтом, меблями і побутовою технікою в різних районах міста.

Одним з таких варіантів стала однокімнатна квартира, 32 кв. м на вул. Ромена Ролана в Святошинському районі, з ремонтом і меблями за 5000 грн./міс.

У вказаній ціновій категорії можна було зняти квартиру в одному з нових житлових комплексів приміської зони. Так, в м Буча орендували 1-кімнатну квартиру, площею 44 кв. м з хорошим ремонтом і меблями за 5000 грн./міс. За 6000 грн./міс. орендували квартиру с. Чайки, на вул. Печерській, площею 60 кв. м з ремонтом і меблями.

Серед дорожчих об'єктів – 3-кімнатна квартира на вул. Раїси Окіпної в Дніпровському районі у новому будинку, площею 107 кв. м. Панорамна квартира з двома спальнями, кухнею-їдальнею, двома санвузлами, гардеробною, якісним ремонтом і меблями. Квартиру здавали вперше. Орендували об'єкт за 10000 грн./міс.

На вул. Феодосійської (Голосіївський район) орендували 2-кімнатну квартиру, площею 72 кв. м з ремонтом і меблями за 12000 грн./міс.

У ціновому діапазоні 500-1000 дол. в міс. було підписано 33% договорів. У вказаній категорії фаворитами були 2-3 кімнатні квартири в Голосіївському, Дарницькому Печерському, Оболонському та частково в Солом'янському районі.

Серед об'єктів, орендованих в цій ціновій категорії – 2-кімнатна квартира, площею 71 кв. м на пр. Героїв Сталінграду в Оболонському районі з хорошим ремонтом. Її зняли за 12500 грн./міс.

На вул. Антоновича (Горького), орендували 2-кімнатну квартиру, площею 55 кв. м з меблями та необхідною технікою за 18000 грн./міс.

Також в цьому сегменті орендували нежитлове приміщення на вул. Басейній у Печерському районі. 2-кімнатне помешкання на 2-му поверсі, з ремонтом, формату Open space і окремою кімнатою, площею 100 кв. м, знайшло свого орендаря за 24000 грн./міс.

Були також одиничні угоди з об'єктами заміської нерухомості. В с. Гореничі Києво-Святошинського району, орендували будинок, площею 170 кв. м, готовий до проживання, з гаражем на 2 авто, за 17500 грн./міс.

У сегменті від 1000 до 2500 дол. в міс. частка угод склала 11%. У цьому діапазоні традиційно орендарів цікавили квартири, переважно, в Печерському (70% договорів), Голосіївському, Подільському та Шевченківському районах.

Так, на бул. Лесі Українки в Печерському районі орендували 1-кімнатну квартиру, в новому будинку, площею 55,8 кв. м, з авторським ремонтом і всім необхідним для комфортного життя за 25000 грн./міс.

Серед дорожчих об'єктів – на вул. Щекавицькій у Подільському районі орендували 4-кімнатну квартиру, площею 160 кв. м, з двома дитячими кімнатами, спальнею і просторою вітальнею, з якісним ремонтом за 52500 грн./міс.

Серед нежитлових об'єктів варто відзначити об'єкт по вул. Олени Пчілки в Дарницькому районі. Приміщення на 1-му поверсі, площею 110 кв. м, без ремонту орендували за 25000 грн./міс. Орендодавець надав клієнтові також «ремонтні канікули».

Найдорожчим об'єктом, орендованим у серпні в цьому ціновому діапазоні, стала 2-кімнатна квартира, площею 80 кв. м на вул. Буслівській (Струтинського) у Печерському районі, з авторським ремонтом, технікою і меблями преміум-класу, з можливістю реєстрації в квартирі, за 57500 грн./міс.

«Активний інтерес до об'єктів заміської нерухомості, який ми спостерігаємо в продажі, розпочав проявляти себе і на ринку оренди. Покупці, які придбали житло в популярних містах-супутниках, закінчили ремонти, сьогодні поповнили пропозицію, запропонувавши орендарю якісний об'єкт за хорошою ціною. Такі квартири популярні, оскільки вони розташовані у нових житлових комплексах зі своєю інфраструктурою у містах з хорошим транспортним сполученням зі столицею. Серед інших тенденцій варто наголосити на тому, що орендодавці розширили спектр послуг, які вони готові пропонувати: «ремонтні канікули» (для нежитлової нерухомості), безготівковий розрахунок, можливість реєстрації в квартирі», – коментує Галина Мельникова, Генеральний директор АН «Благовіст».

 

*Розрахунок проводився в національній валюті за усередненим або фіксованим курсом

 

 

Довідка про компанію:

 

Агентство нерухомості «Благовіст», що входить до складу Корпорації First Realty Group, було засновано в 1993 році.

На сьогоднішній день в Києві працює 8 офісів агентства, з якими співпрацюють близько 500 професійних ріелторів.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: