У серпні рівень капіталовкладень в нерухомість Києва склав 25 млн. 646 тис. дол. США

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м. Київ) Галини Мельникової, впродовж серпня 2016 року обсяг капіталовкладень у нерухомість Києва склав 25 млн. 646 тис. дол. США, що на 2,4% нижче за показники липня. Кількість операцій виросла на 0,3%.

Сегмент до 50 тис. дол. в серпні зайняв частку 35% від загальної кількості угод. Тут купували переважно 1-2-кімнатні квартири в Дарницькому, Дніпровському, Голосіївському, Оболонському, Святошинському районах.

Загалом в цьому сегменті продажі квартир зайняли головний відсоток угод, покупка нежитлових приміщень і будинків – одиничні договори.

Найбюджетнішим об'єктом, проданим в серпні, стало паркомісце на вул. Коновальця (Щорса), площею 21 кв. м в Печерському районі за 15 тис. дол.

Серед найдоступніших квартир, в серпні продали 1-кімнатну квартиру, площею 24 кв. м, готельного типу на пр. Науки в Голосіївському районі. Реалізовано цей об'єкт за 19 тис. 800 дол.

Маючи бюджет в 33 тис. дол. покупець міг придбати 1-кімнатну квартиру в «чешці», площею 32,4 кв. м, без ремонту, на Оболоні на вул. Йорданській (Лайоша Гавро).

У Дніпровському районі на бульварі Перова, 2-кімнатну квартиру в панельному будинку, площею 42 кв. м продали за 31 тис. дол.

2-кімнатну квартиру, площею 57 кв. м в новому будинку на вул. Луценка в Голосіївському районі (стан – без ремонту, після будівельників) можна було придбати за 48 тис. дол.

Були також поодинокі продажі об'єктів нежитлового фонду. Так на вул. Чавдар (Дніпровський район) придбали напівпідвальне приміщення, площею 32 кв. м за 19 тис. дол.

Продавали у вказаному ціновому сегменті і дачі. Серед таких об'єктів – дача у м. Вишгород. Будинок, площею 100 кв. м і земельна ділянка 6 соток, обійшовся покупцеві в 22 тис. 500 дол.

У сегменті 50-100 тис. дол. Було укладено 43% угод. Тут продавали переважно 1-3-кімнатні квартири в Голосіївському, Дніпровському, Дарницькому, Печерському, Солом'янському, Святошинському, Шевченківському, Оболонському районах.

Загалом в цьому сегменті продажі квартир зайняли левову частку від кількості угод, продаж нежитлового фонду не було, при цьому були одиничні договори з будинками.

З бюджетом 50 тис. дол. покупець міг придбати 2-кімнатну квартиру в Деснянському районі на вул. Закревського, площею 77,9 кв. м з двома балконами, після будівельників.

Серед яскравих представників цього цінового сегменту можна також назвати 2-кімнатну квартиру, площею 70 кв. м, в будинку 2015 року побудови на вул. Маршала Конєва у Голосіївському районі. Купили квартиру за 82 тис. дол.

Схожий бюджет потратили на покупку 2-кімнатної квартири на вул. Коперника (Шевченківський район), площею 70,6 кв. м, після будівельників. Квартиру продали за 80 тис. дол.

У серпні в зазначеній цінової категорії купували також заміські будинки. Так, в с. Гатне Києво-Святошинського району, продали 3-поверховий будинок, площею 152 кв. м, з ділянкою 6 соток. У будинку є камінний зал, 2 спальні, басейн, гостьовий будинок, поруч озера. Об'єкт куплений за 80 тис. дол.

Цінова категорія від 100 до 250 тис. дол. за підсумками серпня склала 22%. Фаворитами цієї категорії були об'єкти в Голосіївському, Печерському, точково в Шевченківському та Дарницькому районах.

Загалом в цьому сегменті продажі квартир зайняли 91% від кількості договорів, 4% припало на будинки і 5% – на нежитлові приміщення.

У вказаному сегменті продавали переважно 2-3-кімнатні квартири.

За 106 тис. дол. купили 3-кімнатну квартиру в житловому стані на вул. Льва Толстого в Печерському районі – з видом на Ботанічний сад. Площа квартири – 80 кв. м.

У Шевченківському районі на вул. Баумана придбали 2-рівневу квартиру з двома окремими входами на кожен рівень квартири, в новому будинку, площею 107 кв. м з хорошим ремонтом, вбудованою побутовою технікою і меблями за 112 тис. дол.

Серед об'єктів нежитлового фонду – офісне приміщення на вул. Січових Стрільців (Артема) в Шевченківському районі, площею 118 кв. м з кухнею 19 кв. м, з ремонтом і меблями за 212 тис. дол.

У цьому сегменті, за 105 тис. доларів, також купили 2-поверховий будинок, площею 160 кв. м в с. Крюківщина Києво-Святошинського району, з ділянкою 15 соток, хорошим ремонтом і меблями, всіма необхідними комунікаціями.

Продавалися в найближчому передмісті столиці і квартири. Так, 3-кімнатна квартира в с. Чайки, площею 103 кв. м поміняла власника за 110 тис. дол.

Найдорожчим об'єктом, реалізованим в серпні в рамках цього цінового сегменту (до 250 тис. дол.), стала 3-кімнатна квартира площею 118 кв. м в новому будинку на пр. Героїв Сталінграда в Оболонському районі. Об'єкт з якісним ремонтом, зі всіма необхідними меблями і технікою, панорамним видом на Дніпро продали за 240 тис. дол.

«Найбільш виражена тенденція сьогодні на ринку нерухомості столиці – це розумний підхід до покупки. Покупцеві цікаві об'єкти, в які вигідно вкладати гроші, незалежно від їх місця розташування. Це може бути квартира в центрі Києва або в комфортному житловому комплексі передмістя. Якщо це ліквідний об'єкт, на нього є попит. Як і в минулому місяці, спостерігався активний попит на житло в містах-супутниках. Сьогодні покупець готовий віддати 40-50 тис. дол. за квартиру в житловому комплексі з власною інфраструктурою, в населених пунктах, з яких можна швидко дістатися до столиці – Буча, Вишневе, Ірпінь, Софіївська-Борщагівка та ін.», – ділиться спостереженнями Галина Мельникова, Генеральний директор АН «Благовіст».

 

*Розрахунок проводився в національній валюті за усередненим курсом на день укладання угоди.

Довідка про компанію:
Агентство нерухомості «Благовіст», що входить до складу Корпорації First Realty Group, було засновано в 1993 році.
На сьогоднішній день в Києві працює 8 офісів агентства, з якими співпрацюють близько 500 професійних ріелторів.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: