Впродовж вересня у Києві було підписано 450 договорів оренди нерухомості

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м.Київ) Галини Мельникової, в серпні поточного року агентством було проведено 450 операцій з оренди нерухомості в Києві. Це на 5% більше, ніж в минулому місяці, при цьому рівень затрат на оренду виріс на 1%, склавши 247 тис. 943 дол.*

Категорія об'єктів вартістю до 500 дол. США в міс. склала 58% від загального обсягу. У цій категорії представлені 1-2-кімнатні квартири переважно в Голосіївському районі, трохи менше об'єктів орендували в Печерському, Дніпровському, Дарницькому, Оболонському, Шевченківському, Деснянському районах.

Найбюджетнішим варіантом, орендованим у вересні, стала 1-кімнатна квартира на вул. Гусовського в Печерському районі, площею 30 кв. м, в житловому стані за 3200 грн. / міс.

Маючи бюджет 6000-7000 тис. грн. можна було орендувати 1-2-кімнатну квартиру. Серед таких об'єктів – 2-кімнатна квартира на пр. Героїв Дніпра в Оболонському районі, площею 55 кв. м, з якісним ремонтом і технікою за 6400 грн./міс.

Серед дорожчих квартир – 3-кімнатна квартира з косметичним ремонтом, площею 81 кв. м на вул. Чавдар в Дарницькому районі, за ціною 9800 грн./міс.

Майже з таким же бюджетом можна було орендувати 2-кімнатну квартиру на вул. Попудренка у Деснянському районі. За 10000 грн./міс. зняли квартиру, площею 68 кв. м з хорошим ремонтом і меблями.

Були в даному сегменті і договори оренди офісних приміщень.

Так, на вул. Льва Толстого у Шевченківському районі можна було орендувати офіс закритого типу, площею 25 кв. м за 3250 грн./міс.

У ціновому діапазоні 500-1000 дол. в міс. було проведено 32% угод. У цій категорії фаворитами були 2-3 кімнатні квартири в Шевченківському, Голосіївському, Печерському районах.
Серед об'єктів, орендованих у цій ціновій категорії – 3-кімнатна квартира, площею 140 кв. м на вул. Лебедєва-Кумача в Шевченківському районі з хорошим ремонтом. Її зняли за 17900 грн./міс.

На вул. Городецького в Печерському районі орендували 2-кімнатну квартиру, площею 75 кв. м у дореволюційному будинку за 18400 грн./міс.

Також в цьому сегменті орендували нежитлове приміщення на вул. Академіка Заболотного в Голосіївському районі. Офіс, площею 148 кв. м з косметичним ремонтом зняли за 14500 грн./міс.

Були також одиничні угоди з об'єктами заміської нерухомості. В с. Нові Петрівці Вишгородського району, орендували будинок, площею 150 кв. м, готовий до проживання, з 4 сотками землі за 18500 грн./міс.

У сегменті від 1000 до 2500 дол. в міс. частка угод склала 10%. У цьому діапазоні традиційно орендарів цікавили квартири, переважно, в Печерському, Голосіївському, Дніпровському та Шевченківському районах.

Так, на вул. Шота Руставелі орендували 2-кімнатну квартиру в новому будинку, площею 61 кв. м з якісним ремонтом і необхідною технікою за 25000 грн./міс.

На вул. Регенераторній у Дніпровському районі можна було орендувати 6-кімнатну квартиру, площею 140 кв. м з якісним ремонтом за 43500 грн./міс.

У цій ціновій категорії орендували і будинки. Так в с. Крюківщина в Києво-Святошинському районі орендували будинок, площею 200 кв. м. в котеджному містечку з закритою територією і розвиненою інфраструктурою, 4 сотками землі за 26000 грн./міс.

Були також угоди з орендою комерційних приміщень. На вул. Липківського (Урицького) орендували під ресторан приміщення 300 кв. м з усім необхідним обладнанням за 44000 грн./міс.

Найдорожчим об'єктом, орендованим у вересні в цьому ціновому діапазоні, стала 3-кімнатна квартира, площею 122 кв. м на вул. Межигірській в Подільському районі в дореволюційному будинку з усім необхідним для комфортного проживання за 61000 грн./міс.

«Початок бізнес-сезону позитивно позначився на ринку оренди. Попит у вересні був високим як на житлові об'єкти, так і на нежитловий фонд. Офісні та комерційні приміщення при цьому часто орендують на перших поверхах житлових будинків. Знаковою була угода з орендою приміщення під ресторан, що є хорошим сигналом відновлення ділової активності в столиці. Серед об'єктів житлової нерухомості популярним залишається пропозиція комфортних для проживання об'єктів. У жовтні активність ринку збережеться, при цьому цінова ситуація навряд чи зміниться», – коментує Галина Мельникова, Генеральний директор АН «Благовіст».

 

*Розрахунок проводився в національній валюті за усередненим або фіксованим курсом

 

Довідка про компанію:

Агентство нерухомості «Благовіст», що входить до складу Корпорації First Realty Group, було засновано в 1993 році.

На сьогоднішній день в Києві працює 8 офісів агентства, з якими співпрацюють близько 500 професійних ріелторів.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: