У вересні рівень капіталовкладень в нерухомість Києва склав 23 млн. 4 тис. дол. США

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м. Київ) Галини Мельникової, впродовж вересня 2016 року обсяг капіталовкладень у нерухомість Києва склав 23 млн. 4 тис. дол. США, що на 10% нижче за показники серпня. Кількість угод зменшилася також на 10%.

Сегмент до 50 тис. дол. у вересні, зайняв частку 31% від загальної кількості угод. Тут купували переважно 1-2-кімнатні квартири в Дарницькому, Дніпровському, Голосіївському, Оболонському, Святошинському районах.

Загалом у цьому сегменті продажі квартир зайняли основний відсоток угод, покупка будинків і землі – поодинокі договори.

Найбюджетнішим об'єктом, проданим у вересні, стала 1-кімнатна квартира в новому будинку в м. Буча Площа об'єкту – 36 кв. м. Квартиру продали без ремонту за 15 тис. дол.

У Києві найдоступнішим варіантом стала 1-кімнатна «гостинка» на Мінському масиві на вул. Новомостицькій, з ремонтом, площею 26 кв. м. Її продали за 21 тис. дол.

Ще одна доступна квартира продана на вул. Уманській у Солом'янському районі, площею 35 кв. м, в «хрущовці». Продали її за 24 тис. дол.

Серед 2-кімнатних квартир у цьому ціновому сегменті – житло в «сталінці» на вул. Гарматній у Солом'янському районі. Квартир у житловому стані, площею 50 кв. м продали за 41 тис. 500 дол.
У центрі столиці, в Печерському районі на вул. Костя Гордієнка продана 2-кімнатна квартира в «хрущовці», площею 40 кв. м, без ремонту за 49 тис. 500 дол.

У сегменті 50-100 тис. дол. було проведено 47% угод. Тут продавали переважно 1-3-кімнатні квартири в Голосіївському, Печерському, Святошинському, Оболонському районах.

Загалом в цьому сегменті продажі квартир зайняли 90% від кількості договорів, продажі нежитлового фонду склали 10%. Також були поодинокі продажі будинків.

Серед яскравих представників цього цінового сегменту можна також назвати 2-кімнатну квартиру, площею 63 кв. у житловому стані, в «сталінці» на вул. Турівській в Подільському районі. Купили квартиру за 72 тис. 500 дол.

Також на вул. Сікорського в Шевченківському районі, продали видову 2-кімнатну квартиру в новому будинку, в стані «під чистове оздоблення». Площа квартири – 69 кв. м. Ціна – 91 тис. дол.

Цінова категорія від 100 до 250 тис. дол. за підсумками вересня склала 22%. Фаворитами цієї категорії були об'єкти в Голосіївському, Печерському, точково в Шевченківському, Дарницькому і Дніпровському районах.

Загалом в цьому сегменті продажі квартир зайняли основну частку, були одиничні угоди з будинками.

В цьому сегменті продавали переважно 2-4-кімнатні квартири.

Так, на вул. Саксаганського у Шевченківському районі, продана 2-кімнатна квартира, площею 80 кв. м у дореволюційному будинку після реконструкції. В квартирі зроблений якісний ремонт, є всі необхідні меблі і побутова техніка. Продали квартиру за 115 тис. дол.

Практично за аналогічну ціну можна було купити 2-кімнатну квартиру, площею 72,6 кв. м в Дарницькому районі на проспекті Бажана. Об'єкт з ремонтом і меблями продали за 118 тис. дол.

На Подолі, на вул. Щекавицькій, продана 4-кімнатна квартира, площею 225 кв. м, після будівельників в новому будинку за 150 тис. дол.

Були і поодинокі продажі заміських будинків. Так, в с. Гатне в Києво-Святошинському районі проданий будинок, площею 225 кв. м, з землею 12 соток, з 4 спальнями, коморою, свердловиною, гаражем на 2 авто за 153 тис. дол.

Найдорожчим об'єктом, реалізованим у вересні в рамках цього цінового сегменту (до 250 тис. дол.), став будинок в Солом'янському районі Києва на вул. Пироговського, площею 176 кв. м із земельною ділянкою 9 соток. Будинок повністю готовий до комфортного проживання. Продали об'єкт за 240 тис. дол.

«Суттєвих змін за останній місяць на ринку нерухомості столиці не відбулося. Як і раніше для покупців важлива якість об'єктів, незалежно від їх місця розташування. Незважаючи на кінець сезону покупки будинків, найцікавіші пропозиції і надалі знаходять своїх покупців. У жовтні ситуація на ринку кардинально не зміниться, активність збережеться», – ділиться спостереженнями Галина Мельникова, Генеральний директор АН «Благовіст».

 

*Розрахунок проводився в національній валюті за усередненим курсом на день укладання угоди.

Довідка про компанію:
Агентство нерухомості «Благовіст», що входить до складу Корпорації First Realty Group, було засновано в 1993 році.
На сьогоднішній день в Києві працює 8 офісів агентства, з якими співпрацюють близько 500 професійних ріелторів.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: