Впродовж листопада у Києві було підписано 366 договорів оренди нерухомості

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м. Київ) Галини Мельникової, у листопаді поточного року агентством було проведено 366 угод з оренди нерухомості в Києві. Це на 63% більше, ніж минулого місяця, при цьому рівень витрат на оренду виріс на 33%, склавши 214 тис. дол.*

Категорія об'єктів вартістю до 500 дол. США в міс. склала 53% від загального обсягу. У цій категорії представлені 1-2-кімнатні квартири переважно в Голосіївському, Печерському, Дарницькому, Шевченківському районах, в меншій кількості – у Святошинському і Подільському районах.

Найбюджетнішим варіантом, орендованим у листопаді, став офіс, площею 44 кв. м на вул. Ярославів Вал у Шевченківському районі. Об'єкт з ремонтом, розташований на 1-му поверсі орендували за 3000 грн./міс.

Серед квартир, найдоступнішим варіантом стала 2-кімнатна квартира, площею 58 кв. м в житловому стані, на вул. Котарбінського Вільгельма (Кравченка) в Шевченківському районі. Орендували об'єкт за 3500 грн./міс.

Серед дорожчих об'єктів – 1-кімнатна квартира на пр. Перемоги в Святошинському районі, площею 28,8 кв. м з ремонтом. Квартиру орендували за 5500 грн./міс.

Серед 2-кімнатних квартир орендували об'єкт на вул. Ломоносова (Голосіївський район), площею 68 кв. м, з ремонтом, дорогими меблями і технікою за 12500 тис. грн./міс.

З бюджетом в 12500 грн./міс. можна було орендувати і 3-кімнатну квартиру, площею 104 кв. м на проспекті Григоренка у Дарницькому районі. Квартира здавалася з якісним ремонтом і всім необхідним для комфортного проживання.

У ціновому діапазоні 500-1000 дол. в міс. проведено 36% угод. У цій категорії фаворитами були 2-3 кімнатні квартири в Шевченківському, Голосіївському, Печерському, Подільському, Солом'янському, Дарницькому районах.

Серед об'єктів, орендованих у вказаній ціновій категорії – 2-кімнатна квартира на вул. Антоновича (Голосіївський район) у дореволюційному будинку, з ремонтом. Площа квартири – 62 кв. м. У ній зроблено ремонт, є меблі і техніка. Об'єкт орендували за 13000 грн./міс.

Серед яскравих представників цього цінового сегменту – 2-кімнатна квартира, площею 88 кв. м на вул. Звіринецькій в Печерському районі з хорошим ремонтом. Її здали в оренду за 24000 грн./міс.

Орендували також нежитлові приміщення. Так на вул. Златоустівській в Шевченківському районі зняли офіс, площею 83 кв. м, з окремим входом, ремонтом і меблями за 15500 грн./міс.

Були також договори оренди будинків. Так, в Бортничах орендували 5-кімнатний будинок з ремонтом і меблями, площею 200 кв. м, 12 сотками землі за 21000 грн./міс.

У сегменті від 1000 до 2500 дол. в міс. частка угод склала 11%. У цьому діапазоні орендарів цікавили квартири в Печерському, Голосіївському, Дарницькому, Шевченківському, Оболонському та Подільському районах.

Так, на Дніпровській набережній орендували 3-кімнатну квартиру, площею 118 кв. м, з висококласним ремонтом, необхідними меблями і технікою за 31200 грн./міс.

За цю ж суму можна було орендувати будинок. Так, в с. Гора (Бориспільський район) зняли будинок, площею 250 кв. м з 12 сотками землі. У будинку є все необхідне для проживання цілий рік.

Серед об'єктів нежитлового фонду можна виділити приміщення під магазин на вул. Маршала Малиновського (Оболонський район), площею 80 кв. м за 28600 грн./міс.

Найдорожчим об'єктом, орендованим у листопаді в цьому ціновому діапазоні, став офіс, площею 250 кв. м, на вул. Коновальця в Печерському районі, який орендували за 62400 грн. / Міс.

«Останні місяці ми спостерігаємо пожвавлення попиту на об'єкти нежитлового фонду, при цьому якщо раніше, переважно, це були офіси, то сьогодні серед таких об'єктів – магазини і ресторани. Це говорить про пожвавлення бізнесу, що в свою чергу, позитивно відбивається і на ринку нерухомості. З квартир орендарів переважно цікавить житло в нових будинках, з комфортним двором, наявністю парковки і якісним ремонтом. Актуальним залишається інтерес до оренди будинків, в яких можна проживати в будь-який час року. Грудень навряд чи суттєво перевищить показники листопада, попит залишиться, швидше за все, на нинішньому рівні», – коментує Галина Мельникова, Генеральний директор АН «Благовіст».

*Розрахунок проводився в національній валюті за усередненим або фіксованим курсом

Довідка про компанію:

 

Агентство нерухомості «Благовіст», що входить до складу Корпорації First Realty Group, було засновано в 1993 році.

На сьогоднішній день в Києві працює 8 офісів агентства, з якими співпрацюють близько 500 професійних ріелторів.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: