Як швидко продати земельну ділянку?

Як швидко продати земельну ділянку та укласти договір без ризику та з вигодою

Людині, далекій від сфери ріелторського бізнесу і не знайомій з усіма нюансами укладення таких угод, може бути не просто розібратися в механізмі продажу землі та правової підтримки такого типу договорів. На думку професійних ріелторів, продаж землі має навіть більше тонкощів, ніж аналогічні операції з житловою чи комерційною нерухомістю. І найменша помилка або неточність загрожує визнанням угоди недійсною або ж суттєвими часовими і матеріальними втратами. Тому без ґрунтовного знання ринку і законодавчої бази швидко продати земельну ділянку не вдастся.
У разі, якщо продавець вирішує самостійно здійснити всі етапи угоди, доведеться витратити чимало часу на вивчення необхідної інформації перед тим, як продати земельну ділянку. І навіть це не є страховкою від різного роду помилок: законодавча база постійно змінюється, а знайти надійних покупців зовсім не так просто, як здається на перший погляд.
Якщо ж Ви бажаєте форсувати процес пошуку покупців і готові вкладати в це кошти, найкраще звернутися в агентство нерухомості. Професійні кваліфіковані ріелтори забезпечать підтримку на всіх етапах укладання договору, а також простежать, щоб він був оформлений у відповідності до чинного в Україні законодавства. Але і в одному, і в іншому випадку власникам землі треба буде пройти одні і ті ж етапи.

Кроки, які потрібно зробити для того, щоб швидко продати ділянку землі

Продаж землі в Україні є складним, багатоетапним процесом. Перед тим, як прийняте рішення швидко продати ділянку втілиться в реальність, належить виконати такі дії:
· Оцінити землю (визначити її ринкову вартість);
· Підготувати та оформити належним чином необхідну документацію (державний акт на право приватної власності, довідку з кадастрового бюро, паспорти та ідентифікаційні коди всіх власників і низку інших документів);
· Оплатити всі обов'язкові платежі та збори (мито за посвідчення договору, послуги нотаріуса, податок на доходи тощо);
· Укласти з покупцем договір (який повинен бути правильно складений, нотаріально завірений і зареєстрований).
Якщо вирішувати всі ці питання самостійно, швидко продати ділянку не вдастся. До того ж, продаж землі має специфічні особливості та нюанси, в яких розбираються лише професіонали. Набагато розумніше і безпечніше перед тим, як продати ділянку, звернутися в агентство нерухомості, яке має хорошу репутацію на ринку.

Чому вигідно продати ділянку через агентство нерухомості?

З кожним роком все більше людей, перед якими постає питання, як саме продати ділянку землі, звертаються за допомогою до посередників. Це дозволяє продавцеві:
· Заощадити час (великі АН пропонують повний спектр юридичних послуг, тому нема потреби залучати профільних фахівців зі сторони, що дає можливість дійсно швидко продати землю);
· Захистити себе від ризиків (солідні агентства приділяють належну увагу навчанню співробітників і підвищенню їх кваліфікації, а також укладають з клієнтами договір, що гарантує виконання всіх зобов'язань у повному обсязі);
· Отримати максимально вигідні умови (професійна оцінка земельної ділянки дає можливість розраховувати на кращу ціну).
Звичайно, перед тим, як бажання швидко продати землю буде реалізоване, належить знайти агентство, якому можна довіряти. Для цього необхідно звернути увагу на досвід роботи компанії на ринку. Ріелторський бізнес – дуже конкурентна сфера і той факт, що АН вдається залишатися серед лідерів впродовж багатьох років, свідчить про високу кваліфікацію і компетентністьі команди. Тому, чим довше агентство працює на ринку, тим більша ймовірність, що в ньому працюють справжні професіонали. Показниками цього також є:
· професійні премії та нагороди;
· членство в національних професійних організаціях;
· розгалужена філіальна мережа зі зручним доступом для клієнтів.
· грамотно оформлений сайт з вичерпною інформацією про компанію і послуги;
· позитивні відгуки клієнтів. Кінцеве рішення про те, як доцільніше продати землю, залишається за власником. Але з кожним роком все більше власників земельних ділянок віддають перевагу співпраці з агентствами нерухомості.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: