Вільних площ для торгівлі у центрі Києва стає менше

Поступове відновлення макроекономічних показників з середини 2015 року разом зі зниженням орендних ставок створили сприятливі умови для збільшення інтересу до центральних локацій стріт-рітейлу, тим самим знизилася вакантність приміщень.

Про це повідомляють експерти компанії JLL.

Так, якщо в серпні 2015 року частка вільних приміщень на центральних торгових вулицях Києва досягала 19,0% і була максимальною за останні три роки, то за підсумками серпня 2016 року даний показник склав 15,5%, тим самим продемонструвавши зниження на 3,5 п.п. за рік.

Найбільш значне зниження вакантності за рік спостерігалося на вулиці Архітектора Городецького, Хрещатику і в Пасажі. На вулиці Заньковецької динаміки показника відзначено не було, і сьогодні цей коридор характеризується найвищим числом вільних приміщень (26,1%), тоді як на Хрещатику пустує 10,3% об'єктів стріт-рітейлу.

Однією з основних причин зниження обсягу вакантних площ є зростання попиту на приміщення стріт-рітейлу з боку закладів громадського харчування, в першу чергу локальних гравців. За рік частка ресторанів і кафе в структурі орендарів центральних вулиць зросла на 4,0 п.п. – до 25%, причому з кожних 10 нових об'єктів в цій категорії сім відкривалися на Хрещатику.

«У структурі діючих на центральних торгових вулицях fashion магазинів лідирують бутики одягу (78%), по 9% приміщень займають магазини взуття та аксесуарів. Варто відзначити, що бренди дитячого одягу на аналізованих вулицях не представлені», – каже Мар'яна Супчан, аналітик компанії JLL (Україна).

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: