Куди люди хочуть переїхати: затребуваність різних районів Києва

Щорічно аналітичні агенції та тематичні видання проводять дослідження, щоб визначити найкращі райони Києва для купівлі чи оренди житла. Використовуючи різні інструменти та опитуючи киян, вони визначають найбільш комфортні, безпечні та перспективні райони столиці. Експерти оцінюють розвиненість інфраструктури та транспортного сполучення, екологічність та якість житлового фонду. Уподобання та думки киян змінюються, але щороку у п'ятірці лідерів виявляються такі райони:

  • Шевченківський вважається одним із найкомфортніших для життя. Він посідає перші місця у рейтингах за розвинену соціальну інфраструктуру. Він має найбільшу кількість освітніх закладів та станцій метро у місті. Це центр столиці, тому мешканцям є багато розваг: театри, музеї, галереї, кілька кінотеатрів, Національний цирк та Київський зоопарк. Однокімнатна квартира тут в середньому коштує 89 000 $, в самому центрі - близько 118 000 $.

Зображення видалено.

  • Солом'янський цінують за відносно недороге житло, різноманітний житловий фонд та відмінну екологію. Це тихе місце з безліччю зелених зон та розвиненою транспортною розв'язкою: 4 станції метро та десяток автобусних маршрутів дозволять легко дістатися будь-якої точки міста. Тут багато шкіл, дитячих садків та місць для прогулянок. Але жителі наголошують на нестачі ТРЦ, за розвагами доводиться їздити до сусідніх мікрорайонів. Це привабливий район для тих, хто планує переїзд до Києва, адже тут можна знайти помешкання практично з будь-яким бюджетом.

Зображення видалено.

  • Дарницький щороку потрапляє до списків найпопулярніших районів Києва. Його називають лідером з якості життя та безпеки. Тут розташовано сім станцій метро, кілька озер з облаштованими пляжами та мальовничі ландшафтні парки, де хочеться годинами гуляти. Дарницький активно розвивається та забудовується новими житловими комплексами, тому для покупців є маса пропозицій на первинному та вторинному ринку. Житлові масиви Нова Дарниця, Червоний Хутір та Харківський порадують великим вибором тих, кого цікавить оренда у Києві.

Зображення видалено.

  • Оболонський також називають комфортним для життя. Він має вихід до Дніпра, тож мешканцям доступні прогулянки набережною та відпочинок у зелених зонах — їх там чимало. Це ідеальне місце для тих, хто цінує тишу та розмірений ритм життя, але при цьому не готовий витрачати багато часу на дорогу до центру міста. Оболонські житлові масиви активно розростаються новими висотками, відкриваючи більше пропозицій для тих, хто мріє про переїзд до Києва.

Зображення видалено.

У першій п'ятірці всіх рейтингів, що визначають найпопулярніші райони Києва, не обходиться без Печерська. Цей район такий популярний, що на ньому ми зупинимося докладніше.

Печерськ — найдорожчий район столиці

Згадуючи найкращі райони Києва, не можна не сказати про найпрестижніший — Печерський. На відносно невеликій площі сконцентровано сотні об'єктів історичної та культурної спадщини України, а також визначні пам'ятки архітектури. Саме тут розташована Києво-Печерська Лавра, Будинок із Химерами, Маріїнський палац та Аскольдова могила, де планують створити Національний Пантеон Героїв України.

Зображення видалено.

Печерськ називають політичним центром столиці, адже саме тут, у мікрорайоні Липки, розташовані головні урядові установи країни – Офіс Президента, Верховна Рада, Кабінет Міністрів та Національний банк. Поруч з урядовим кварталом розташовуються офіси міжнародних організацій, наприклад, Представництво ООН в Україні. Все це робить Печерськ привабливим для політиків та дипломатів.

Зображення видалено.

Територіально Печерськ є найкомпактнішим районом міста. Близько 20% його площі займають мальовничі парки та сквери. А ще тут розташовується найдорожча житлова нерухомість у Києві. Згідно з нашою статистикою, середня вартість однокімнатної квартири обходиться 117 000 $, мінімальна ціна - 65 000 $. Оренда житла тут теж обійдеться дорожче, ніж на околиці. 

Життя в історичному центрі

Люди, які хочуть насолоджуватися колоритом міста та бути у центрі культурного життя, шукають житла на Подолі. Це історична місцевість, що зберегла шарм та автентичність старого Києва. Сюди стікається творча молодь, відкриваючи крафтові ресторани, атмосферні кав'ярні, арт-клуби та галереї. Тут не буває тихо, та й нудно теж не буває. Поділ вважається одним із найбезпечніших місць у місті.

Зображення видалено.

Цей район має різноманітний житловий фонд, тому ціни на житло зустрічаються різні. На самому Подолі однокімнатна квартира обійдеться 99 000 $, у Виноградарі набагато дешевше — близько 63 000 $. Вартість безпосередньо залежить від розташування житлового комплексу та його віку. Подібна ситуація спостерігається і з орендою у Києві: чим ближче до центру, тим вища ціна.

Переваги життя у спальних районах

Багато хто з тих, хто шукає нерухомість у Києві, починає пошук саме зі спальних районів, де вартість житла значно нижча, ніж у центрі. Там менший потік транспорту та більше зелені, тому чисте повітря. При цьому спальні райони досить розвинені — там є станції метро, навчальні заклади, банки, поштові відділення, салони краси, ресторани та все, що потрібне для комфортного життя. Найбільш популярні спальники столиці:

 

  • Святошинський — чудовий приклад спального району, де поруч із хрущовками та приватним сектором зводять сучасні житлові комплекси із закритою територією, підземними паркінгами та необхідною інфраструктурою.
  • Голосіївський – найбільший район столиці, який буквально потопає у зелені. Тут розташовується найбільше парків, скверів і сам Голосіївський ліс. Це унікальне місце для тих, хто хоче жити в гармонії з природою, маючи під рукою всі блага цивілізації. 

Зображення видалено.

Ми розповіли про найбільш популярні райони, їх переваги та особливості. У пошуку ідеального житла орієнтуйтесь на власні вимоги, адже тільки ви знаєте, що вам ближче — галасливий центр міста або тиха, спокійна околиця. А якщо знадобиться допомога у пошуку квартири, звертайтесь до нас — до АН Благовісту. Ми маємо найбільшу базу житлової нерухомості Києва, тому швидко знайдемо житло під будь-які запити та бюджет.

 

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: