З облаштування бул. Шевченка проводитимуть громадські слухання

8 вересня стартує серія заходів з обговорень щодо подальшої долі бульвару Т. Шевченка, на якому був розташований пам’ятник Леніну, а також прилеглої території. Про це повідомили у Департаменті містобудування та архітектури КМДА.

У рамках Міжнародного відкритого конкурсу «Територія Гідності», який проводив Департамент містобудування та архітектури, розглядалося місце, де стояв пам’ятник Леніну. На конкурс було подано багато робіт, які пропонували варіанти майбутньої долі цієї території, однак питання, що саме має розташовуватися на цьому місці, залишається відкритим.

Як зазначають у Департаменті містобудування та архітектури КМДА, до Департаменту надходить безліч пропозицій щодо спорудження на бульварі Тараса Шевченка пам’ятників Івану Франку, Тарасу Шевченку, Степану Бандері, Василю Стусу, Івану Мазепі, Йосипу Бродському, культової скульптури «Покрови Пресвятої Богородиці» та інших.

Зважаючи на це, вирішили розпочати серію громадських обговорень, консультацій та відкритих публічних заходів з експертами та фахівцями з містобудування, архітектури, охорони культурної спадщини, істориками та спеціалістами з політики національної пам’яті, громадськими організаціями для переосмислення території.

Місце проведення заходу: Департамент містобудування та архітектури КМДА, вул. Хрещатик, 32, 2 поверх.

Раніше повідомлялося, що столиця звільниться від комуністичної символіки.

Источник: ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: