Землю під забудову Bionic Hill хочуть забрати

Інноваційний парк Bionic Hill має намір опротестувати рішення Київського апеляційного господарського суду за позовом Генеральної прокуратури про вилучення землі парку. Про це йдеться в повідомленні Bionic Hill.

8 вересня Київський апеляційний господарський суд залишив у силі рішення Господарського суду Києва від 22 жовтня 2014 за позовом Генеральної прокуратури, яким було визнано недійсним виділення землі для реалізації проекту Bionic Hill Київською міською радою. Компанія вважає рішення Київського апеляційного господарського суду правовим свавіллям і має намір подати касаційну скаргу до Вищого господарського суду.

«З правової точки зору рішення суду є абсурдним. По суті, мова йде про експропріацію на користь держави земельної ділянки, яка ніколи не була у державній власності. Присутність на 15 сотках території парку декількох незареєстрованих бараків з не розселеними жителями стало формальним приводом для зміни правового статусу ділянки площею 147 гектарів. Це не базується на жодній нормі законодавства», – зазначив представник Bionic Hill в суді, партнер міжнародної юридичної компанії Gide Loyrette Nouel, доктор права Олексій Фелів.

Він підкреслив, що створений небезпечний прецедент, який фактично нівелює довіру до спроможності держави захистити право приватної власності в Україні.

Раніше повідомлялося, що будівництво BIONIC Hill поки призупинено.

Источник: ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: