Києву необхідно розібратися з нелегальними парковками

Якщо усі парковки в місті, відповідно до рішення Київради, оформлять свою діяльність та заключать договори, це щорічно наповнюватиме бюджет столиці на 39 млн. 500 тис. грн. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов.

«На жаль, до цього року значна частина парковок у місті здійснювала свою діяльність нелегально і відповідно не приносила жодної копійки місту. Окрім того, через це виникали конфліктні ситуації», – пояснив Ігор Ніконов.

Він нагадав, що 2 липня цього року Київрада ухвалила рішення, яке мало на меті виведення паркувальних майданчиків з тіні та збільшення надходжень до міськбюджету. Так, були внесені зміни до рішення «Про встановлення місцевих податків і зборів у м. Києві та акцизного податку». Відповідно, перелік об’єктів був значно розширений.

«174 нові парковки увійшли до оновленого переліку. Наразі ми заключили договори із 53 з них. Зауважу, що лише одне машиномісце до бюджету міста приносить 4 грн. 20 коп. паркувального збору на день. Тобто, якщо з усіма нічними парковками, вказаними у рішенні Київради, заключити договори, відрахування паркувального збору складатимуть близько 39 млн. 500 тис. грн.на рік», – зазначив Ніконов.

Раніше повідомлялося, що у Деснянському районі виявили більше десятка нелегальних парковок.

Источник: ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: