Ринок дорогої оренди активізувався

У серпні 2015 року обсяг коштів, витрачених на оренду елітної нерухомості Києва, склав 43 тис. 500 дол. США. Такі дані озвучили в аналітичному центрі агентства нерухомості Park Lane. Це на 14,5% вище показників липня.

Частка угод в елітному сегменті зайняла 3% від усіх угод з оренди, укладених протягом місяця. Витрати на елітну оренду склали 14% суми витрат на оренду нерухомості в столиці за результатами серпня.

Квартири зайняли 60% від усього обсягу ринку оренди елітної нерухомості. В орендарів даної категорії фаворитами залишаються Печерський і Шевченківський райони (вул. Воровського, Володимирська, Старонаводницька, Драгомирова, бул. Лесі Українки), квартири в будинках переважно від 2000 року побудови площею 120-250 кв. м.

У процесі вибору одним з аргументів «за» є наявність критого паркінгу або паркувального місця, а також факт першої здачі квартири. Також важливим є сучасний лаконічний дизайн. Орендна ставка таких пропозицій склала від 17 до 30 дол. за кв. м на місяць.

Нежитловий фонд склав 40% ринку елітної нерухомості в серпні. У цій категорії орендувалися приміщення площею від 200 до 500 кв. м у Печерському та Подільському районах столиці. В основному це були нефасадні приміщення, які орендарі використовують під офіси закритого типу. Важливими факторами при виборі були наявність паркувальних місць, зручна транспортна розв'язка та оснащеність сучасними комунікаціями. Орендна ставка таких пропозицій склала від 10 до 17 дол. за кв. м на місяць.

Раніше повідомлялося, що в Києві активно купують дорогі нежитлові приміщення

Источник: ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: