Ремонт став важливим фактором при купівлі нерухомості

У серпні наявність ремонту, що дозволяє відразу в'їхати і жити в квартирі, було одним з основоположних чинників при виборі. Про це повідомила Галина Мельникова, Генеральний директор АН «Благовіст».

«Ймовірно, це пояснюється тим, що вартість ремонтних робіт і матеріалів зростає і в сьогоднішніх умовах займає значну частку в ціні бюджетної нерухомості», – пояснює експерт.

За її інформацією, протягом серпня 2015 обсяг капіталовкладень у нерухомість Києва склав 20 млн. 663 тис. дол. США. Це приблизно співвідноситься з показниками липня.

Сегмент до 50 тис. дол. за останній місяць літа зайняв частку 25% від загальної кількості угод. Частка витрат склала 12%. Тут купувалися в основному 1-кімнатні квартири, в тому числі багато «гостинок», переважно в Деснянському, Дніпровському та Святошинському (Борщагівка) районах. Практично всі продані квартири були з хорошим для свого сегменту ремонтом.

Частка сегмента 50-100 тис. дол. склала 51% від усіх угод місяця, а частка капіталовкладень –46%. Тут продавалися переважно 2-3-кімнатні квартири у всіх районах столиці. Великий відсоток продажів відзначений у центральних – Печерському, Шевченківському, Подільському, а також інфраструктурно-розвинених – Дарницькому та Оболонському районах.

Цінова категорія від 100 до 150 тис. дол. за підсумками серпня склала 18%. Частка капіталовкладень – 30%. Фаворитами даної категорії були Голосіївський, Дарницький та Печерський, меншою мірою – Солом'янський і Шевченківський райони. Асортимент квартир – від 1-но до 3-кімнатних. Тут вирішальну роль грали вік і місцерозташування будинку, видові характеристики, оточення. Частина квартир, особливо в нових будинках 2014-15 рр забудови, купувалася без ремонту.

Категорія 150-250 тис. дол. склала 6%, частка капіталовкладень – 12%. Тут у покупців квартир були популярні апартаменти в Печерському, Шевченківському та Оболонському районах столиці. Купувалися також приватні будинки в межах міста (Солом'янський, Шеченківського р-ни) та Вишгородському напрямку (Старі Петрівці).

Раніше повідомлялося, що у нерухомість стали більше інвестувати.

Источник: ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: