Держава допоможе сім`ям орендувати житло

Розроблений і оприлюднений для обговорення проект Закону України «Про орендне житло». Як зазнають вМінрегіонбуді, «законопроект розроблений з метою вирішення проблеми забезпеченості населення житлом. Його прийняття дозволить протягом у стислі строки збільшити загальний обсяг житлового фонду України за рахунок доступного для більшості населення України сучасного орендного житла».

На думку чиновників, будівництво такого житла сприятиме залученню інвестицій, насамперед іноземних, у вітчизняну економіку. Також, відбудеться активізація будівельної та супутніх галузей економіки.

За данними Міністерства, у Німеччині частка такого житла сягає 60% від загального житлового фонду. У Сполучених Штатах Америки та Великобританії – близько 30%, у Франції та Швейцарії – відповідно близько 40 та 70%.

У Білорусі будівництво орендного житла визначено першочерговим пріоритетом у вирішенні житлового питання громадян. В Україні ж ринок такого житла взагалі відсутній.

Убачається, що фонд орендного житла має формуватися шляхом будівництва будинків, житло в яких призначені виключно для здачі їх у найм.

Зауваження та пропозиції до законопроекту приймаються на сайті Мінрегіону, де оприлюднений Закон.

Раніше повідомлялося, що Київрада обіцяє допомогти військовим із житлом.

Источник: ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: