Власники комерційної нерухомості конкурують по-новому

Власники комерційної нерухомості сьогодні завдяки енергоефективним рішенням можуть конкурувати розміром комунальних платежів. Про це повідомив Андрій Деменін, керівник напряму «Вентиляція і кондиціонування» «Данфосс ТОВ».

«Можна, скоротивши витратну частину, залишити розмір комунального платежу на колишньому рівні і конкурувати на ринку ціною квадратного метра, а можна – залишити ціну квадратного метра колишньою і конкурувати розміром комунального платежу, кількістю і якістю послуг, а також можливістю самостійно контролювати обсяг споживання цих послуг», – говорить Деменін.

За словами експерта, одним з поширених питань, пов'язаних з впровадженням енергоефективних технологій, залишається складність реконструкції на вже завершених об'єктах. Як показує практика, це дійсно більш клопітка справа, ніж будівництво аналогічної нової системи. У той же час, за словами експерта, сам процес реконструкції можна розбити на доцільні та самодостатні етапи, кожен з яких буде поступово покращувати всю інженерну систему будівлі.

«Найчастіше перші етапи необхідно проводити в технічних приміщеннях, де роботи взагалі не турбуватимуть орендарів. Етапи модернізації орендних площ можна проводити в періоди їх вакантності, у тому числі, при переїзді орендаря з однієї частини будинку в іншу. Іноді можуть знадобитися роботи в громадських зонах та місцях загального користування, але і їх можна спланувати в неробочий час», – пояснює Андрій Деменін.

Раніше повідомлялося, що експерт розповів, які бувають торгові центри.

Источник: ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: