Перерахунком комунальних тарифів займеться спеціальна комісія

На засіданні постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку депутати підтримали проект рішення «Про здійснення перерахунку нарахованих платежів за житлово-комунальні послуги, надані жителям багатоквартирних будинків міста з 1 грудня 2006 по 1 січня 2011 року, на підставі тарифів, затверджених незареєстрованими у встановленому законом порядку розпорядженнями виконавчого органу Київради (КМДА)».

«У період з грудня 2006 по січень 2011 була порушена процедура реєстрації розпоряджень виконавчого органу Київради щодо встановлення тарифів – вони не були зареєстровані у встановленому законом порядку в Головному управлінні юстиції, в результаті чого, логічно, вони не мають законної сили. Однак за цей період вказані тарифи за комунальні послуги та теплову енергію надавалися за тарифами, встановленими відповідно до цих розпоряджень. Тому, поки, існує нагальна необхідність у здійсненні перерахунку платежів за надані житлово-комунальні послуги», – зазначив ініціатор проекту рішення, депутат Київради Василь Гацько.

Згідно з проектом рішення, мер Києва Віталій Кличко до 1 жовтня 2015 повинен створити комісію для розслідування факту порушення процедури державної реєстрації розпоряджень виконавчого органу Київради щодо встановлення тарифів. ПАТ «Київенерго» зобов'язане буде здійснити перерахунок нарахованих платежів за теплову енергію гарячої води, а ПАТ «Київводоканал», у свою чергу, – перерахунок за поставки питної води та водовідведення за вказаний період часу.

Проект рішення також передбачає, що Департамент житлово-комунальної інфраструктури до листопада поточного року розробить методику здійснення перерахунку.

Раніше повідомлялося, що високі тарифи стимулюють працювати над термомодернізацією житла.

Источник: ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: