Розмір штрафів для забудовників зросте

У зв’язку з набранням чинності Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» змінюється розмір мінімальної заробітної плати, що впливатиме на розміри деяких платежів та штрафів у сфері будівництва. Про це повідомили в прес-службі ДАБІ.

Так, станом на сьогодні мінімальна заробітна плата становить 1 тис. 378 гривень. Відповідно змінюється розмір штрафу за правопорушення у сфері містобудівної діяльності; ставка судового збору; плата за отримання ліцензії на провадження виду господарської діяльності, пов'язаної зі створенням об'єктів архітектури; плата за видачу сертифікату щодо прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів, що належать до IV і V категорій складності.

Відповідно до закону «Про відповідальність за правопорушення у сфері містобудівної діяльності» № 208/94-ВР від 14 жовтня 1994 року, розміри сум штрафів для проектувальників і замовників будівництва об'єктів, а також виконавців будівельних робіт та виробників будівельних матеріалів залежно від характеру правопорушення встановлені на рівні 3-900 мінімальних заробітних плат. Інші платежі у будівництві дорівнюють в середньому 1-5 мінімальних зарплат.

Раніше повідомлялося, що забудовників оштрафували на 148 мільйонів.

Источник: ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: