Громадські активісти можуть допомогти чиновникам

Найкращим моніторингом того, як працює Міністерство юстиції і, зокрема, в плані дозвільних процедур є позиції держави в рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business, але і громадськість має брати участь у цьому процесі.

Про це ІАП «Столична нерухомість» розповів Георгій Вашадзе, засновник Фонду інновацій та розвитку, екс-заступник міністра юстиції Грузії.

«В Грузії, наприклад, є громадські організації, які постійно моніторять роботу, яку, зокрема, виконує і Мінюст. Адже навіть, якщо у законі все написано дуже гарно (наприклад, що за 5 днів можна щось зареєструвати) на практиці це може не працювати і саме для виявлення таких моментів і потрібен громадський моніторинг та громадський контроль. Тому в тій же Грузії є низка організацій, які моніторять рівень надання державних сервісів і загалом роботу держструктур. В Україні зараз є великий потенціал в плані схожих громадських ініціатив. І держава має лише сприяти їх появі, адже з одного боку ці активісти можуть виконувати моніторинг і вказувати на недопрацювання, а з іншого, це своєрідний кадровий потенціал – уряд може запрошувати цих активістів для роботи в державних органах влади», – зазначив експерт.

Раніше повідомлялося, що корупцію у Реєстраційній службі можна подолати піднявши зарплати держреєстраторам.

Источник: ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: