Генплан столиці знову переглядатимуть

Генплан столиці знову відправили на доопрацювання. Документ повинен врахувати зауваження учасників минулих недавно в міськраді депутатських слухань, а також отримати експертизу правомірності рішення про його розробку.

Секретар Київради Олексій Резніков доручив запросити у Інституту держави і права ім. В.М. Корецького експертну оцінку рішення Київради №262/262 від 18 вересня 2008 року «Про розробку нового генерального плану міста Києва та приміської зони до 2025 року».

Критики проекту нового генплану неодноразово заявляли про відсутність легітимних підстав для прийняття даного рішення і, відповідно, для розробки нового генплану Києва. Також доручено врахувати в проекті генплану рекомендації Національної спілки архітекторів, зокрема, відносно коригування розрахункових показників документа до 20 років і актуалізації вихідних даних на 1 січня 2015 року.

Відкориговані дані генплану повинні бути опубліковані на офіційних веб-сайтах департаменту та інституту. Після цього проекти документа та відповідного рішення повинні бути винесені на розгляд пленарного засідання Київради.

Раніше повідомлялося, що до кінця серпня затвердять Генплан.

Источник: ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: