Для усунення порушень будівельного законодавства визначено чіткі терміни

Громадська рада при ДАБІ України на своєму засіданні схвалила пропозицію Інспекції щодо систематизації та встановлення чітких термінів щодо усунення порушень містобудівного законодавства, які посадова особа призначає порушнику за результатами перевірки.

Після перевірки об’єкту нерухомості та складання акту інспектор видає припис про усунення порушень містобудівного законодавства та дає порушнику строк для їх виправлення.

Проте, трапляються випадки, коли щодо одних і тих же порушень посадові особи призначають різні строки на їх усунення. Це створює «привілейовані» умови одним порушникам та позбавляє їх інших. Також така невідповідність може створювати суттєві корупційні ризики.

Щоб виправити ситуацію ДАБІ розробила спеціальну пам’ятку для співробітників Інспекції, в якій чітко зафіксовані конкретні порушення і достатній термін для їх усунення.

Виконання даних рекомендацій працівниками, в тому числі й новоутворених інспекцій при місцевих органах влади, буде контролюватися головними інспекторами будівельного нагляду.

Раніше повідомлялося, що забудовника оштрафували на десятки мільйонів гривень.

Источник: ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: