Ціни на особняки знижуються

У вересні 2015 р. середня ціна виставлених на продаж приватних будинків у Києві склала 1 тис. 252 дол. США за 1 кв. м, що на 4,7% менше, ніж у червні. А будинки під Києвом за останній квартал подешевшали, в середньому, на 2,6%, досягнувши позначки в 1 тис. 21 дол. за кв. м. Про це у своєму щоквартальному огляді ситуації ринку особняків столиці та передмістя повідомили аналітики ІАП «Столична нерухомість».

За рік зниження середніх доларових цін на будинки в Києві склало 10,8%, а з початку поточного року – 8,1%. Зниження цін на будинки в передмісті Києва за ці ж періоди – 6,9% і 4,9% відповідно.

У межах столиці за минулий квартал зменшення середніх цін у доларовому еквіваленті спостерігалося у всіх районах – від 7,7% в Оболонському до 1,7% у Святошинському. Також і в околицях Києва будинки дешевшали у всіх районах – від 3,6% у Бориспільському до 1,2% в Броварському.

У Києві в 20% будинків вищого цінового сегменту середня ціна пропозиції склала 2 тис. 177 дол. за кв. м., а в 20% будинків низького цінового сегменту – 564 дол. за кв. м. У передмісті ці ж показники рівні 2 тис. та 416 дол. за «квадрат» відповідно.

Пропонуємо детальніше ознайомитися з оглядами ситуації на ринку приватних будинків Києва та передмістя столиці.

Источник: ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: