В Києві активно орендують нежитлові приміщення

У вересні 2015 на ринку нерухомості столиці активізувався попит на комерційні та офісні приміщення. Про це повідомила Генеральний директор АН «Благовіст» Галина Мельникова.

За її словами, категорія об'єктів вартістю до 500 дол. США в міс. склала 65% від загального обсягу. У цій категорії представлений широкий асортимент приміщень нежитлового фонду практично у всіх районах столиці.

Найбюджетнішими варіантами, орендованими у вересні, були: нежитловий об'єкт (офісна площа в адміністративній будівлі) метражем 25 кв. м по вул. Дегтярівська (Шевченківський р-н) вартістю 2 тис. 700 грн./міс. і схожий за характеристиками варіант площею 29 кв. м на Солом'янській площі (Солом'янський р-н) за ставкою 3 тис. грн./міс.

Також можна відзначити комерційне приміщення з окремим виходом по вул. Б. Хмельницького (Шевченківський р-н) площею 15 кв. м, орендоване за ціною 3 тис. 300 грн./міс.

У ціновому діапазоні 500-1 тис. дол. на міс. було проведено 24% угод. У даній категорії фаворитами були нежитлові приміщення в Печерському, а також у меншій мірі Оболонському, Голосіївському, Солом'янському та Шевченківському районах. У цьому сегменті на ціну оренди в першу чергу впливали місце розташування і характеристики об'єкта.

У сегменті від 1 тис. до 2 тис. 500 дол. на міс. частка угод склала 11%. Орендарі вибирали вул. Велику Васильківську, Дегтярівську, просп. Червонозоряний.

«У вересні ми бачимо значне збільшення попиту на офісні та комерційні приміщення у всіх цінових категоріях, починаючи з самої бюджетної. Це говорить про те, що тенденція до закріплення і розвитку малого бізнесу в столиці посилюється. Це позитивний сигнал для економіки в цілому і ринку нерухомості зокрема», – ділиться спостереженнями Галина Мельникова.

Раніше повідомлялося, що орендодавці складів будуть йти на поступки орендарям.

Источник: ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: