Виросла активність на ринку елітної нерухомості

За інформацією аналітичного центру агентства нерухомості Park Lane, у вересні 2015 обсяг капіталовкладень в елітну нерухомість Києва (вартістю від 250 тис. дол.) склав 6 млн. 876 тис. дол. Це на 81% перевищує результати серпня. Частка капіталовкладень склала 23% від загальної суми, вкладеної в ринок нерухомості протягом місяця.

Найбільше минулого місяця купили квартир – 63% від загальної кількості. Попитом користувалися як сучасні будинки (від 2006 року побудови), так і більш рання забудова, переважно «сталінки».

За словами аналітиків, особливою популярністю користувався традиційно Печерський район – вул. Старонаводницька, Грушевського, Круглоуніверситетська, Мазепи, бул. Лесі Українки. У Шевченківському районі покупці віддавали перевагу об'єкти на вул. Володимирська, Рейтарська, Стрілецька, бул. Т. Шевченка. Також були угоди з придбання нерухомості на Оболонській набережній (Оболонський р-н).

Покупці дорогих апартаментів вибирали житло площею 120-250 кв. м з хорошими видовими характеристиками, вдалим плануванням, як з ремонтом, так і без. Вартість таких пропозицій від 1 тис. 700 до 2 тис. 800 дол./кв.м.

Будинки склали 27%. У цій категорії покупці віддавали перевагу заміські особняки в Обухівському напрямку (сел. Лісники, Козин) і Голосіївському районі столиці – як з дизайнерським ремонтом, так і під чистову обробку. Площа таких будинків від 300 до 700 кв. м, площа ділянок від 6 (у місті) до 15 (в передмісті) соток. Такі особняки купувалися за середньою ціною 1 тис. 100 дол./кв. м за містом і 1 тис. 700-2 тис. 400 дол./кв. м (в межах столиці).

«Як ми і прогнозували, після відпускного серпня, активність на ринку елітної нерухомості Києва у вересні істотно зросла. Це дає можливість говорити про вдалий початок нового ділового сезону, а також позитивно оцінювати перспективи ринку дорогої нерухомості. Є передумови для збереження тенденції в жовтні-листопаді, проте темпи зростання трохи сповільняться», – прогнозує Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.

Раніше повідомлялося, що стало відомо, яка елітна нерухомість цікава орендарям.

Источник: ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: