Дороге орендне житло користується попитом в столиці

У вересні 2015 року обсяг коштів, витрачених на оренду елітної нерухомості Києва, склав 27 тис. 750 дол. США. Про це повідомили в аналітичному центрі агентства нерухомості Park Lane. За даними агентства, зазначений вище показник на 36% нижче даних серпня. Частка угод в елітному сегменті зайняла 4,5% від усіх угод з оренди, укладених протягом місяця.

Квартири зайняли 72% від усього обсягу ринку оренди елітної нерухомості. У даній категорії фаворитом залишається Печерський район (вул. Гусовського, Старонаводницька, Драгомирова, Московська, Кіквідзе). Орендарі віддають перевагу як сучасній забудові, так і будинкам раннього радянського періоду. Площа таких апартаментів від 120 до 300 кв. м. Орендна ставка складає від 16 до 24 дол./кв. м на місяць.

Нежитловий фонд склав 20% ринку елітної нерухомості у вересні. У цій категорії орендувалися приміщення площею від 150 до 250 кв. м в діловому центрі столиці (вул. Антоновича (Горького), Богдана Хмельницького, Шота Руставелі, Велика Васильківська). Орендарі воліли орендувати офіси з ремонтом і комунікаціями, підготовлені під відкриття і початок роботи. Орендна ставка таких пропозицій склала від 12 до 17 дол./кв. м на місяць.

Заміські будинки зайняли 8% ринку оренди елітної нерухомості. У дану категорію увійшли особняки в Києво-Святошинському районі площею 350-450 кв. м і ділянками 10-20 соток. Основними умовами було – від 2008 року побудови і повна готовність і оснащення для комфортного проживання. Вартість таких пропозицій 10-15 дол./кв. м на місяць.

«У вересні ми спостерігали помірну активність на ринку оренди елітної нерухомості. Багато орендарів підготувалися до початку ділового сезону заздалегідь, вибравши собі об'єкти ще в серпні. Але наші прогнози на осінь залишаються оптимістичними. Такий висновок ми робимо, виходячи з попередніх договорів, переглядів, дзвінків, що надходять в наше агентство від потенційних орендарів», – прогнозує Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.

Раніше повідомлялося, що в столиці істотно виросли капіталовкладення в елітну нерухомість.

Источник: ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: